Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

I-uren

Leerlingen van de eerste en tweede klas krijgen per week twee individuele uren (iuren) aangeboden. Tijdens i-uren volgen leerlingen een aanvullende cursus. De cursussen liggen vooral op het culturele, sportieve, sociale en creatieve gebied. Bij de start van het schooljaar mag de leerling zelf een keuze maken uit een keuzemenu van verschillende cursussen. Elke cursus wordt gedurende een aantal weken aangeboden en gedurende een schooljaar kan een leerling ongeveer 4 cursussen volgen. De i-uren worden op woensdag- en donderdagmiddag aangeboden. Leerlingen uit klas 1 en 2 nemen in gemengde groepen deel aan de cursussen. De I-uren zijn niet één op één vergelijkbaar met gewone lessen, de groepen zijn kleiner (ongeveer 18 leerlingen) en de leerlingen werken zelfstandiger. In de I-uren kunnen leerlingen kennismaken met de andere kant van het Rembrandt College. 

Dit zijn de cursussen die we dit schooljaar aanbieden:

Keukenpret

Tijdens het I-uur koken en bakken ga je in groepjes van vier leerlingen heerlijke gerechten klaarmaken. Niet alleen Hollandse kost, maar ook lekkere buitenlandse gerechten, zoals Italiaanse pasta of Mexicaanse wraps of natuurlijk heerlijke cupecakes. Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Jullie treffen als groep samen de voorbereidingen: de juiste ingrediënten opzoeken, de groenten snijden, het deeg kneden en hoeveelheden afmeten. Daarna gaan de pannen op het vuur of de oven aan. Als alles klaar is en als de tafels netjes gedekt zijn, mag je het gerecht natuurlijk lekker met je groepje opeten.

Fotografie

Hoe maak je een goede foto, dat ga je leren door te doen. Daarin kun je zelf nog keuzes maken bijvoorbeeld: modelfotografie, portret of landschapsfotografie. Je leert hoe je een kader bepaald en gebruik maakt van licht en donker, wat de invloed is van de achtergrond en hoe je compositie de kracht.

Stencil-graffiti

We gaan ons verdiepen in de wereld van stencil-graffiti. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stencil van papier of karton, waar de te maken tekening van tevoren uitgeknipt/gesneden is. Op deze manier kan snel met een spuitbus steeds dezelfde tekening gemaakt worden. Eerst gaan we op zoek naar een mooie afbeelding, die gaan we met de computer bewerken tot een 2 lagen stencil. Dan komt het eindeloze uitsnijwerk. Je hebt er wel behoorlijk wat geduld voor nodig en natuurlijk een beetje stabiel handje. Maar het resultaat is dan ook prachtig. Een stencil dat we steeds weer opnieuw kunnen gebruiken. Dus we kunnen de afdruk op verschillende voorwerpen afdrukken. Gewoon even het stencil er op plakken, met de spuitbus er overheen, en klaar is je afdruk. We gaan onze eigen graffitiwall vullen met ons werk. 

Mountainbiken

Mountainbiken is een fantastische sport. En je ziet ook nog eens wat van de natuur. Wil je kennismaken met deze leuke sport? Schrijf je dan in voor het i-uur mountainbike. Tijdens het i-uur ontdek je alles wat mountainbiken zo leuk maakt.De eerste lessen is er onder andere aandacht voor veilig remmen en op de juiste manier schakelen. In de daarop volgende lessen komen bochtentechniek, balans, klimmen en dalen aan bod.
Je hoeft echt niet over een top conditie te beschikken of een ervaren mountainbiker te zijn. Het is juist de bedoeling dat je door dit I-uur conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken aan leert of zelfs verbeterd. Beschik je hier wel over dan worden je techniek en conditie alleen maar beter. Lijkt dit je allemaal super leuk! Schrijf je dan in voor het I-uur mountainbike!

Schilderen

Lekker aan de slag met verf. Natuurlijk niet zomaar op papier, maar op een groot doek of canvas. Natuurlijk kun je een klassieker naschilderen, maar je kunt ook je eigen idee op het doek gooien. Op de schildersezel en kliederen maar. Kun je je eindelijk eens als een echte kunstschilder laten gaan. 2 keer 4 weken achter elkaar.


Darten

Je hebt het vast wel ooit gezien op TV: darten. Wat zijn de spelregels van deze sport en wat moet je kunnen om goed te leren darten? Je zult merken dat als je gaat darten dat je vanzelf ook nog beter wordt in hoofdrekenen. Maar vooral: darten is uitdagend, leuk en ontspannend! Je zult zien hoe moeilijk het is om de pijlen naar de juiste plek op het bord te gooien. Maar net zoals leren op school geldt: oefening baart kunst! En...weet jij hoeveel mogelijkheden er zijn om 48 punten met 3 pijlen te gooien? Of, kan het ook met 2 of misschien wel met 1 pijl? Je leert het allemaal in dit bruisende I-uur.

Klimmen

Klimmen is een sportief en uitdagend I-uur. Voor het I-uur klimmen heb je wel een aantal eigenschappen nodig. Je moet beschikken over doorzettingsvermogen, concentratie, lef en je moet kunnen samenwerken. Doorzettingsvermogen heb je nodig om naar boven te komen. Concentratie is belangrijk omdat klimmen niet zonder gevaar is. Lef heb je nodig om je grenzen te verleggen. De vaardigheid samenwerken is de belangrijkste, want alleen kom je niet boven. Je leert tijdens deze cursus de technieken van het klimmen, het omgaan met het klimmateriaal en je gaat leren zekeren.

Sportkeuze

Tijdens het i-uur sportkeuze maak je kennis met zoveel mogelijk verschillende sporten, iedere week een andere sport. Denk aan floorbal, badminton, (kick)boxen, boogschieten, tafeltennis, maar ook verschillende trefbalspelen komen aan de beurt. Heb jezelf een gaaf idee? Ook dan zijn er mogelijkheden. Een sportief i-uur dus voor leerlingen die graag samen met andere leerlingen willen sporten.