Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Terugblik Open Dag 2022

Rembrandt in vogelvlucht

Vorig jaar kon de Open Dag vanwege de toen geldende coronamaatregelen helaas niet fysiek doorgaan. Gelukkig hebben we een creatieve oplossing gevonden om je toch een inkijkje te geven in ons mooie gebouw. Oud-leerling Umeyyir Yilmaz maakte namelijk hele stoere drone-beelden zodat het net lijkt alsof echt binnen bent. Vlieg je met ons mee?

Algemene presentatie over het Rembrandt College door Teun, Timo en Esther

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs, ook wel ‘de middelbare school’ genoemd, is best spannend. En om een goede keuze voor je vervolgschool te maken, wil je natuurlijk antwoord op vragen zoals: “Wat vindt het Rembrandt belangrijk”,  “Welke activiteiten en excursies zijn er?” maar misschien ook op vragen zoals “Wanneer kan ik worden toegelaten op het Rembrandt College” of “Wat biedt het Rembrandt als ik iets extra’s kan of juist wanneer ik extra hulp nodig heb?” Op al deze vragen (en op nog veel meer andere vragen) geeft dit filmpje antwoord. Ook hoor en zie je hoe de leerlingen die nu in de brugklas zitten, vinden hoe het is om een Rembrandt-leerling te zijn.

Heb je het filmpje bekeken en staat jouw vraag er nou nét niet tussen? Klik dan even door naar het filmpje dat vragen over de verschillende niveaus (mavo-havo-vwo) behandelt. Waarschijnlijk hoor en zie je dan het antwoord op je vraag. En als dat niet zo is, mag je ons je vraag altijd mailen via postbus@rembrandt-college.nl .Timo of Esther helpen je graag!

Alles wat je wilt weten over het vwo op het Rembrandt College

Wouter en Rian vertellen je alles over het eerste jaar op het VWO op het Rembrandt College. Ze staan stil bij praktische zaken zoals roosters en cijfers, maar vertellen ook meer over het mentoraat en het zorgteam. Uiteraard zie en hoor je tussendoor ook leuke filmpjes waarin leerlingen die nu in de brugklas zitten, aan het woord komen. En als je na het bekijken van deze presentatie nog steeds een vraag hebt, mag je die naar ons mailen via postbus@rembrandt-college.nl. Je krijgt dan snel antwoord.
Veel kijkplezier!

Alles wat je wilt weten over de havo op het Rembrandt College

Joshua en Anne vertellen je alles over het eerste jaar op de havo op het Rembrandt College. Ze staan stil bij praktische zaken zoals roosters en cijfers, maar vertellen ook meer over het mentoraat en het zorgteam. Uiteraard zie en hoor je tussendoor ook leuke filmpjes waarin leerlingen die nu in de brugklas zitten, aan het woord komen. En als je na het bekijken van deze presentatie nog steeds een vraag hebt, mag je die naar ons mailen via postbus@rembrandt-college.nl. Je krijgt dan snel antwoord.
Veel kijkplezier!

Alles wat je wilt weten over de mavo op het Rembrandt College

Robbin en Natasja vertellen je alles over het eerste jaar op de mavo op het Rembrandt College. Ze staan stil bij praktische zaken zoals roosters en cijfers, maar vertellen ook meer over het mentoraat en het zorgteam. Uiteraard zie en hoor je tussendoor ook leuke filmpjes waarin leerlingen die nu in de brugklas zitten, aan het woord komen. En als je na het bekijken van deze presentatie nog steeds een vraag hebt, mag je die naar ons mailen via postbus@rembrandt-college.nl. Je krijgt dan snel antwoord.
Veel kijkplezier!

Een sportles op hoogniveau op het Rembrandt College

Lena, Lyca, Sarah en Maud gaan de uitdaging aan om de klimwand van het Rembrandt College te beklimmen. Natuurlijk doe je dat niet ‘zomaar’, het is belangrijk dat je goed weet wat je doet en hoe je dat doet. Gelukkig legt sportdocent Robbin dit even heel goed uit. Ben jij benieuwd hoe het er aan toegaat? Kijk dan snel!

Een explosieve scheikunde-les op het Rembrandt College

Scheikunde gevaarlijk? Welnee, met de juiste beschermingsmiddelen zoals een bril, een jas en een verstandige docent, kun je zelfs je eigen vulkaan laten uitbarsten. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel naar dit filmpje waarin Lena, Lyca. Sarah en Maud samen met scheikunde-docent Natasja aan de slag gaan.

'Ontdekkend leren' klinkt ingewikkeld, maar is vooral heel erg leuk!

In dit filmpje over ‘ontdekkend leren’ gaan Lena, Lyca, Sarah en Maud samen met de docenten Anne, Wing Hee en Fieke aan de slag met het maken van hun eigen pixelation filmpje. Huh, met hun wat?! Met hun pixelation filmpje. Kijk maar even naar deze video, dan ontdek je meteen wat dat is. Veel plezier!

Proeven van natuurkunde op het Rembrandt College

Spoiler: natuurkunde gaat niet over bomen. Maar wel over bijvoorbeeld balans, elektriciteit en luchtdruk. Gaat er bij jou al een lampje branden? Kijk snel naar dit filmpje zodat je kunt zien hoe het er aan toe gaat tijdens een natuurkunde-les van Joris op het Rembrandt College!

Wat vind jij van maatschappijleer op het Rembrandt College?

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren om hun eigen mening te vormen. En hierover op een goede manier het gesprek met elkaar te voeren. Dat leer je, onder andere, bij maatschappijleer. Kijk maar eens mee met een les bij Wouter. Zet je schrap, want het gaat er fel aan toe!