Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Gamemasters

Rembrandt College Gamemasters

Gamemasters op het Rembrandt College

Als 14 jarige zelf games ontwikkelen voor de lerarenopleiding van de HAN? De HAN geeft de leerlingen van het Rembrandt College in Veenendaal de opdracht educatieve games te ontwikkelen. De VWO2 klas van het Rembrandt College in Veenendaal gaat het doen!

“Een boek uit je hoofd leren voor een toets? Is dat nou echt de enige manier om iets te leren? Wat gaat het effect zijn op de motivatie en de leeropbrengst als leerlingen een educatieve game ontwikkelen op basis van de lesstof?”

In samenwerking met Seppo (Fins Gamification Platform) leren de leerlingen het design en development proces van begin tot eind. Om een goede game op te leveren is het voor de makers heel belangrijk dat ze de lesstof helemaal doorgronden, dus door een game te ontwikkelen leren de leerlingen ook direct de lesstof. De studenten van de HAN (lerarenopleiding) komen in aanraking met de nieuwe trends in het (voortgezet) onderwijs. Voor zowel de leerlingen van het Rembrandt als de HAN leren de digitale vaardigheden van de 21e eeuw.