Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Maatwerk

Maatwerk

Iedere leerling op het Rembrandt College heeft “recht op maatwerk”. Leerlingen mogen zich oriënteren op de wijze waarin en waarop ze willen gaan verbreden, verdiepen en versnellen. De leerling heeft zo regie op zijn of haar eigen onderwijs. De begeleiding bij en na de keuze voor maatwerk wordt zoveel mogelijk gedaan door de mentor. Elk verzoek voor maatwerk wordt bekeken en beoordeeld door de maatwerkcoördinatoren, hierna kan de leerling zelf (onder begeleiding) het maatwerktraject gaan vormgeven. De school faciliteert het traject zoveel mogelijk als het is goed gekeurd. Zo hebben leerlingen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. Enkele voorbeelden van maatwerk zijn het volgen van vakken op verschillende niveaus, het ontwikkelen en runnen van je eigen bedrijf.

 

School en sport

Wanneer een leerling op een hoog (minimaal regionaal) niveau sport, is het mogelijk om met de talentbegeleider afspraken te maken over je lestijden. Zie voor meer informatie Talent- en Topsportbegeleiding. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat je een schooldiploma haalt op het niveau dat bij jouw capaciteiten past. De leerling krijgt ruimte voor zijn/haar persoonlijke ontwikkeling.