Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Gamen op het Rembrandt

5 november 2019

Op dinsdag 5 november hebben alle brugklasleerlingen van het Rembrandt College de Seppo-Game gespeeld. We willen graag technologische hoogstandjes gebruiken om ons onderwijs te vernieuwen. Leerlingen leren zo spelenderwijs over de geschiedenis, ontwikkeling en toekomst van Veenendaal.

Hèt begrip in educatieve technologie is gamification, dit past helemaal bij het thema van 21e eeuwse vaardigheden die op het Rembrandt College centraal staan. “Leerlingen leren de lesstof op een hele andere manier, zijn veel gemotiveerder, zijn actief en moeten samenwerken” aldus Jelle Kabbes, docent aardrijkskunde.

Wat is Seppo?

Seppo is een game uit Helsinki, Finland. Dé plek waar ontzettend veel “Tech start-ups” vandaan komen. Dit gecombineerd met hun voorbeeldrol in de onderwijswereld, maakt dat Seppo het beste van twee werelden samen brengt; technologie en educatie.

Gamen en leren?

De leerlingen zien op hun telefoon een kaart van Veenendaal en navigeren daarmee langs een route. Op die route poppen er icoontjes op, met opdrachten, vragen en challenges. De docent kan de leerlingen helemaal volgen op de kaart en beoordeelt live de ingezonden opdrachten. De scores worden bijgehouden op het scorebord en de groep met de meeste punten wint!