Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Internationaal Debatwedstrijd op het Rembrandt

22 januari 2020

Vrijdag 24 januari vormt het Rembrandt College het decor van de internationale debatwedstrijd in samenwerking met de DebatUnie. Alle vierde klassen zullen in de ochtend met elkaar de verbale strijd aangaan over pakkende stellingen. Onderwerpen als vuurwerkverbod, dienstplicht, klimaat en discriminatie worden door de leerlingen in speeches en debatten behandeld. Leerlingen leren hierdoor redeneren, presenteren, samenwerken en kritisch denken. Lokale politici komen als jurylid de debatkunsten beoordelen.

In de middag barst het internationale Benelux toernooi los. Daarbij zijn, behalve het debatteam van het Rembrandt College, ook 300 leerlingen van andere scholen en landen vertegenwoordigd. Zij strijden samen om een plek in de finale. Van VMBO tot VWO krijgen leerlingen de ruimte om verbaal te schitteren, een deskundige jury beoordeelt de kwaliteit en beslist welk team zich de winnaar mag noemen.