Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Beleggen doe je zo

11 november 2019

Hoe maak je het onderwerp beleggen nu tastbaarder dan zelf met €100.000 in de pocket op de beurs aan de slag te gaan?

Dat is precies wat de bedrijfseconomen van Havo4/VWO4 aan het doen zijn. Als klas doen zij mee aan de scholenstrijd, een interactief beursspel waarbij zij conform real-time koersen, een eigen portefeuille samenstellen.

Om te leren dat beleggen betekent dat je goed geïnformeerd moet zijn, verantwoorden de leerlingen hun keuze voor tenminste drie fondsen in een praktische opdracht. De drie fondsen volgen zij gedurende de periode van het spel: kun je aanwijzen waarom er schommelingen in de koersen ontstaan, wat waren de hoogste en laagste koers, welke rendement heb je gehaald? Vragen over het beleggen zelf. Maar ook: welke maatschappelijke waarde levert beleggen nu op en is dat goed voor de economie? Want beleggen is nu misschien spel, maar uiteindelijk is het veel meer dan dat. Inmiddels is de keuze voor de eerste fondsen gemaakt. Leerlingen overwegen daadwerkelijk de komende maand. Het wordt december, voor welke bedrijven is dat een goede periode? En kun je dat ook zien in het koersverloop van afgelopen jaren?

De eerste rendementen zijn binnen. Medio december gaan we zien, wie de beste belegger van het Rembrandt College is.