Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Excursie sport - klas 1

31 oktober 2019

De huidige jeugd is helaas minder fit en motorisch dan voorheen. Zij missen vaak het plezier in bewegen. Om het plezier in bewegen bij deze leerlingen te bevorderen willen wij als vak LO leerlingen het plezier in bewegen laten ervaren door ze tijdens de lessen LO, maar ook zeker daarbuiten, kennis te laten maken met verschillende basisvaardigheden van bewegen.  Voor een gezonde en kwalitatieve ontwikkeling is het goed om zoveel mogelijk verschillende basisvaardigheden binnen sporten, spelvormen en activiteiten te doen. Dit zorgt voor betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en meer plezier in sport en bewegen. Vanuit deze gedachte en visie zijn we gisteren met alle brugklasleerlingen naar Play In geweest in Utrecht.

Elke klas heeft kunnen klimmen en klauteren op de uitdagende en interactieve klimroutes. Zelfs de begeleidende docenten werden er enthousiast van en hebben zich uit kunnen leven op de klimroutes! Tussen het klimmen en klauteren door konden leerlingen hun energie kwijt op het naastgelegen jump-square waar vaardigheden als springen en landen, rollen/duikelen/draaien en balanceren/vallen gestimuleerd werden.

We hebben met z’n alleen een geslaagde en sportieve dag gehad!