Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

De dag van de Franse Taal

23 november 2020

   

 

 

 

 

 

 

 

De dag van de Franse taal op het Rembrandt College

Het is inmiddels een traditie dat op de tweede donderdag van november honderden scholen in Nederland het teken staan van de Franstalige wereld.

Zo ook het Rembrandt College in Veenendaal. De docenten van de sectie Frans van de school aan de Rembrandtlaan hadden het gebouw in de Franse sferen ondergedompeld, onder het motto: Lockdown, nou en? Als wij niet naar Frankrijk kunnen, komt Frankrijk gewoon naar ons toe. Et vive les vacances!

Leerlingen van de onderbouwklassen MAVO, HAVO en VWO kregen een alternatief lesprogramma voorgeschoteld, waarbij ze konden kiezen uit creatieve workshops waarin ze de Franse taal konden toepassen: een vlog maken, of een stop-motion filmpje, zelf een Frans stripverhaal schrijven en tekenen, toeristische posters maken en oriëntatie op het Frans als wereldtaal. Ook werd er een Franstalige speurtocht door het gebouw georganiseerd. Met veel enthousiasme werd er aan deelgenomen en de resultaten waren erg leuk. En voor iedereen was er een Franse traktatie. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franstalige culturen, de rol van het Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, konden de leerlingen ervaren: Le français, c'est sympa, pratique, partout et pour tous!