Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Nieuwsbrief 11 december 2020

14 december 2020

RC Awards

Gisteravond was er wel een hele speciale editie van de RC Awards, qua vorm (deze keer grotendeels ‘digitaal’), maar zeker qua inhoud. Wat hebben de leerlingen zich geweldig gepresenteerd. Een hartverwarmend spektakel en een lichtpunt in deze donkere dagen voor kerst. Goed gedaan Romy, Merel, Fee, Dyanne, Sem, Pixie, Laura, Jolene, Charlotte, Rechi, Kyra, Silke, Lisa, Romy, Floor, Mirthe, Julia en onze collega’s Anne, Fieke, Boudewijn en Wing Hee. De opname van de avond is hier terug te zien.

Vrijdag 18 december a.s. een normale lesdag

Omdat het kerstgala op donderdagavond 17 december a.s. vervalt, is er geen reden om verkorte lessen te hebben en later te beginnen. Vrijdag 18 december is een ‘normale’ lesdag, met lessen van 45 minuten en de gebruikelijke aanvangstijden.

Paarse Vrijdag

Natuurlijk heeft het Rembrandt College vandaag ruim aandacht besteed aan Paarse Vrijdag, dedag waarop scholieren, docenten en OOP ‘ers op school paars dragen om hun solidariteit te tonen aan degenen in en buiten school die homo, biseksueel, lesbisch of transgender zijn. De dag die in het teken staat van hun emancipatie en onze acceptatie daarvan. De GSA van het Rembrandt college onder leiding van Justin had er ook dit jaar weer veel werk van gemaakt. Het schoolgebouw was versierd, paarse mondkapjes werden uitgedeeld en leerlingen keken naar een documentaire die past bij deze dag. De pers was uitgenodigd (en gekomen) en Ellie Lust, een Bekende Nederlander, had een videoboodschap ingesproken. Al met al een mooi statement in een wereld die niet overloopt van verdraagzaamheid.

Overlast

Het komt wel eens voor dat buurtbewoners klagen over het gedrag van jongeren en ze gaan er dan gemakshalve van uit dat het leerlingen van het Rembrandt College zijn. Buurtbewoners maken opmerkingen over vuil op straat, brutale opmerkingen en samenklittende jeugd op plekken die daar niet voor bestemd zijn. We doen ons best om leerlingen te wijzen op de prullenbakken die aanwezig zijn, ze weg te houden bij de bushokjes etc., maar het zou helpen als u thuis het gesprek eens wilt voeren met uw kind(eren) over deze problematiek.