Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Nieuwsbrief 5 juli 2021

5 juli 2021

Examenuitslag

Afgelopen vrijdag werden de resultaten bekend van de (her)examens die onze leerlingen in het tweede tijdvak hebben gedaan. Wat zich na het eerste tijdvak al aftekende is ook werkelijkheid geworden: onze leerlingen hebben het werkelijk fantastisch gedaan! En dat na twee coronajaren waarin - ik vertel niets nieuws - de onderwijsomstandigheden verre van ideaal waren. Tijdens de diploma-uitreikingen die morgen en woensdag plaatsvinden zal ik dat kort memoreren.

In totaal is 98% van de VMBO-leerlingen is geslaagd. Een leerling hoopt in het derde tijdvak alsnog te slagen.

Van alle havoleerlingen is 96% geslaagd. Drie leerlingen hebben het nog niet gehaald. Een van hen doet in het derde tijdvak herexamen.

Het vwo spant dit jaar de kroon: alle leerlingen die een volledig vwo-examen hebben gedaan zijn geslaagd. De leerling die een gespreid examen doet zal vast in juli 2022 zijn diploma in ontvangst kunnen nemen. 

Ik feliciteer onze leerlingen, hun ouders en overige familieleden, maar ook onze examendocenten van harte met dit resultaat. 

Op dinsdag 6 juli krijgen de geslaagde havo- en vwo-leerlingen hun diploma uitgereikt. Op woensdag 7 juli gebeurt dat voor onze mavoleerlingen. 

In dit verband is het zinvol te vermelden dat de diploma’s ook in een digitale diplomaregister van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staan.  

 Jouw diploma in het diplomaregister

Handig, want een digitaal uittreksel uit het diplomaregister heeft dezelfde waarde als een origineel diploma. Het is een geldig bewijsstuk bij verlies of bij diefstal van het oorspronkelijke diploma en is ook te gebruiken bij sollicitaties en aanmeldingen voor vervolgopleidingen. Kijk voor meer informatie op diplomaregister.nl

Een vragenlijst voor leerlingen over zelftesten

Onlangs kregen alle scholen voor voortgezet onderwijs het verzoek onderstaande tekst onder de aandacht van alle leerlingen te brengen.

Sinds kort zijn er testen aan scholen gestuurd waarmee leerlingen zelf kunnen testen of ze Corona hebben. De overheid wil graag weten of leerlingen deze zelftesten gebruiken en wat zij vinden van de informatie over de zelftesten. Wij hopen dat je hierover een kort vragenlijstje in wilt vullen. Ook als je de zelftesten niet gebruikt, is het belangrijk dat je meedoet. Op die manier weten we wat voorstanders en tegenstanders van de zelftesten vinden.   

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en is helemaal anoniem. De onderzoekers weten niets van je en kunnen ook niet zien wie welke antwoorden geeft. Als je meedoet en je vult de vragenlijst helemaal in, maak je kans op een cadeaukaart van bol.com van € 15. Helemaal aan het einde van de vragenlijst staat een linkje dat je kunt gebruiken om je aan te melden voor de verloting van deze cadeaubonnen.  

 Je kunt de vragenlijst invullen tot en met vrijdag 9 juli. 

 Om de vragenlijst in te vullen klik je op onderstaande link. Je uitnodigingscode voor de vragenlijst is tjiks36e. Let op: deze code is voor alle leerlingen van de vestiging hetzelfde.  

Monitor zelftesten VO - Vragenlijst leerlingen 

Alvast veel dank voor je medewerking! 

 

Jorick Mijnans (jmijnans@oberon.eu

 

Met vriendelijke groet, 

Ruud van Tergouw

rector/bestuurder

 

Rembrandt College

r.van.tergouw@rembrandt-college.nl

Rembrandtlaan 2
Postbus 292, 3900 AG Veenendaal

0318 509900 www.rembrandt-college.nl