Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

T4 schildert in het Rijksmuseum

8 november 2019

Op 8 november zijn de kunstvakleerlingen van Vmbo T4 naar het Rijksmuseum geweest. Jaarlijks is dit een van de hoogtepunten voor deze leerlingen. En ook dit jaar was het weer geweldig.

We begonnen met een rondleiding in het Rijksmuseum in Amsterdam waar we speciaal naar Pronkstillevens uit de Gouden Eeuw gingen kijken waarop fruit is afgebeeld. Het moeilijkste fruit dat je in die tijd als schilder kon maken was de Citroen. De huid, de glans (van een gepelde citroen) en het witte dradige huidje aan de binnenzijde. We maakten onze eigen Tempera verf, eigeel en pigment en water, en daar gingen we mee aan de slag. Er werd enorm geconcentreerd en serieus gewerkt, en we kregen complimenten voor het werk, maar ook voor onze inzet.

Na deze meesterproef zijn we nogmaals het museum in gegaan en hebben de leerlingen gewerkt aan teken- en kijkopdrachten. Het was een heel geslaagde en leerzame dag.