Rembrandt College Postbus 292, 3900 AG, Veenendaal 0318-509900 postbus@rembrandt-college.nl https://www.rembrandt-college.nl/img/logo-img.png
Rembrandt College Rembrandt College
Rembrandt College

Nieuws

Nieuwsbericht de Rijnpost

22 november 2021

Basisschoolleerlingen en ouders weten het Rembrandt College te vinden

Voor veel leerlingen uit groep zeven en acht van de Veenendaalse basisscholen komt er een leuke tijd aan. De voorlichtingen van middelbare scholen staan weer voor de deur en dat betekent dat er weer veel scholenmarkten, open dagen en andere voorlichtingsmomenten op de planning staan. Het Rembrandt College trapte, als eerste van de vier Veenendaalse scholen, het voorlichtingsseizoen af met een informatieavond.

Ouders en leerlingen wisten hun weg naar de Rembrandtlaan goed te vinden. Er stond een lange rij leerlingen en ouders te trappelen om de school te betreden. Er moesten extra stoeltjes aan te pas komen, een derde informatieronde werd ingepland en het openen van de rest van het gebouw kon de enorme toeloop opvangen, zodat uiteindelijk iedereen een presentatieronde heeft kunnen bijwonen. Tijdens de presentaties werden de leerlingen op de hoogte gebracht van waar het Rembrandt College voor staat en welke activiteiten er georganiseerd worden. Op de enige openbare middelbare school in Veenendaal kunnen de leerlingen ontdekken welke richting (technologie, creatief of ondernemen) het best bij hen past. Er werd onder andere toelichting gegeven over de Rembrandturen, meesterwerken en de zorgstructuur. 

Verder dit jaar komt het Rembrandt College langs bij een aantal basisscholen om gastlessen te geven. Ook zijn alle geïnteresseerde scholen en leerlingen welkom tijdens de inloopdagen van 17 tot en met 21 januari om een middag lessen te volgen volgens een echt lesrooster. 

Op 4 februari is de open dag van het Rembrandt College. Daar kunnen de leerlingen op een tour door de school gaan. Dan kunnen de leerlingen sfeer proeven, in gesprek gaan met docenten en leerlingen van het Rembrandt College, proefjes en opdrachtjes doen, ontdekken bij LO en kunst en natuurlijk lekker rondlopen.

Voor leerlingen die nog niet goed weten welke Veenendaalse middelbare school bij ze past werd een keuzehulp uitgedeeld. Deze is ook op te halen op het Rembrandt College en te downloaden op de website. 

Wie de presentatie heeft gemist of nog eens wil terugkijken kan de website of het YouTubekanaal van de school in de gaten houden: daar verschijnt een opname van de presentatie.