aanmelding brugklas > Info nieuwe ouders > Talentbegeleiding

Talentbegeleiding

Het Rembrandt College biedt topsportbegeleiding & talentbegeleiding aan omdat wij het belangrijk vinden dat het halen van een schooldiploma (op het juiste niveau, passend bij de capaciteiten van de leerling) samen kan gaan met het op hoog niveau uitoefenen van een sport of kunstvorm.

De school is aangesloten bij de faciliteiten van Topsport Gelderland (afdeling de Vallei). Dit houdt in dat wij extra begeleiding en faciliteiten kunnen aanbieden aan leerlingen die aan topsport doen. Topsportbegeleiding is voor een leerling die zich als (top)sporttalent ontwikkelt. Wij kunnen een aantal faciliteiten bieden die de leerling helpt om de sport en studie goed te combineren. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze faciliteiten kunt u vinden op onze website.

De talentbegeleiding is bedoeld voor leerlingen die op kunstzinnig terrein op hoog niveau presteren. Bij bovenstaande leerlingen kan de uitoefening van hun talent met het leren op school in de knoop komen. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor talentbegeleiding kunt u vinden op onze website.

Leerlingen die denken dat ze in aanmerking komen voor topsportbegeleiding of de talentbegeleiding kunnen zich hiervoor aanmelden via hun mentor. De mentor verwijst de leerling dan door naar de coördinator, dhr. R. Beukhof.