aanmelding brugklas > Info nieuwe ouders > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Mijn kind moet zo'n drie kwartier fietsen voordat hij op school is. Houden jullie hier rekening mee?
Bij de klasindeling wordt rekening gehouden met de woonplaats van de leerlingen. De leerlingen die van buiten Veenendaal komen, woren als dat mogelijk is qua niveau, bij elkaar in de klas geplaatst zodat zij samen naar school kunnen fietsen.

Ik heb begrepen dat in de klaslokalen de mobiele telefoon uit moet staan. Hoe kan ik mijn kind in dringende gevallen bereiken?
Het gebruik van de mobiele telefoon is alleen toegestaan in de aula, centrale hal en de garderobe. In dringende gevallen kunt u bellen naar de administratie, waarna uw kind indien nodig door één van de medewerkers uit de klas wordt gehaald. Bij een naar bericht zullen zij er bovendien voor zorgen dat er ondersteuning voor de leerling komt (mentor, teamleider) of uw kind naar huis laten brengen.

Ik ben niet creatief. Kan ik dan wel naar het Rembrandt College?
Natuurlijk! Je hoeft niet creatief te zijn om op het Rembrandt te komen. Wel doen we er alles aan om je creativiteit te ontwikkelen. Iedere leerling op zijn of haar eigen manier. Vanaf dag één maak je kennis met sport, kunst en cultuur. Niet alleen tijdens de lessen maar ook bij de i-uren. Past iets bij je dan kun je je daar desgewenst verder in gaan ontwikkelen.

Wat gebeurt er als het Rembrandt College "vol" is?
Op onze algemeen toegankelijke school is iedereen welkom! Heeft de leerling het juiste advies van de basisschool (minstens TL-advies) dan zal de leerling worden aangenomen.