algemene info > Open Dag en Inloopdagen

Open Dag en Inloopdagen

Tijdens de Open Dag willen wij kinderen en ouders een indruk geven van de sfeer, de vakken, de activiteiten en de werkwijze op het Rembrandt College.

Je kunt door het gebouw lopen, sfeer proeven en meedoen aan activiteiten en lessen. Er is volop gelegenheid om kennis te maken met docenten en medewerkers, maar ook met ouders van de ouderraad en natuurlijk met onze leerlingen zelf.

De Open Dag is op vrijdag 18 januari 2019 van 15.00 - 21.00 uur.

 

Inloopdagen

Schooljaar 2018-2019 is alweer van start gegaan. Voor de leerlingen van groep 8 een belangrijk jaar. Nog één jaar op de basisschool, een jaar om te laten zien wat ze in hun mars hebben. Een jaar waarin de keuze voor een vervolgschool moet worden gemaakt. Een spannend en enerverend jaar voor kinderen van 11 - 12 jaar en ook voor hun ouders en/of verzorgers en voor de groep 8 docent(en).

Leerlingen uit groep 8 willen zich een beeld vormen van de "middelbare" school. Om een bijdrage aan deze beeldvorming te leveren organiseren wij al een aantal jaren inloopdagen. Deze dagen bieden de leerlingen een oriëntatie op het Voortgezet Onderwijs. Het doel van de inloopmiddag is om leerlingen, samen met de klasgenoten en de eigen docent, in het echt kennis te laten maken met het Voortgezet Onderwijs, kennis te laten maken met (voor hun) nieuwe vakken en de sfeer van de "middelbare" school te proeven. En niet te vergeten, om vragen te stellen!

Bovendien is het een kennismaking met het Rembrandt College. En relatief kleine openbare school met de afdelingen Theoretische leerweg (Mavo), HAVO en VWO. Een school waar, naast het reguliere onderwijsaanbod, veel aandacht is voor de ontwikkeling van de leerling op het gebied van sport, kunst en cultuur. Wij zijn dan ook een Cultuurprofielschool en een Olympisch steunpuntschool. Kortom: een school om te bezoeken tijdens één van de inloopdagen in november!

Vervoer van en naar het Rembrandt College hoeft geen probleem te zijn. Als u wilt laten wij een "schoolbus" rijden voor deze inloopdag.

Wij willen de leerlingen een middag onderwijs laten volgen op de manier waarop wij iedere dag met onze leerlingen werken. Met een eigen rooster, met werkwijzers, in kleine groepen én met veel activerende didactiek. Geen "Open dag"-activiteiten maar echte lessen.

Als u nog vragen en/of opmerkingen heeft dan zijn wij iedere werkdag telefonisch bereikbaar op school, tel. 0318-509900.

Mw. I. Wagenvoort-de Wit, teamleider
Mw. M. Beumer, leerlingbegeleider
Mw. E. Brouwers, leerlingbegeleider