i-uren

i-uren

In de onderbouw volgen de leerlingen van de eerste en tweede klas, 4 keer per jaar nog 2 uur per week een cursus. De derde klassen havo en vwo volgen nog één keer per jaar een cursus. Deze 2 uren per week kunnen leerlingen naar eigen keuze invullen en die noemen wij daarom I-uren (individuele uren). De I-uren kun je niet zomaar vergelijken met gewone lessen, de groepen zijn kleiner (ongeveer 18 leerlingen) en de leerlingen werken zelfstandiger. In de I-uren kunnen leerlingen kennismaken met de andere kant van het Rembrandt College en …. de school kan kennismaken met de andere kant van de leerlingen! Natuurlijk is het volgen van I-uren wel aan een aantal regels gebonden.

De cursussen worden op vaste tijdstippen in de week gegeven:

De cursussen liggen vooral op het culturele, sportieve, sociale en creatieve gebied.

Het volgen van de cursussen tijdens deze uren is voor elke leerling van klas 1 t/m 3 verplicht. Per jaar volgt de leerling 4 cursussen van 90 minuten (2 lesuren). Elk leerjaar heeft een eigen aanbod van ongeveer 15 cursussen.

Kiezen
Leerlingen schrijven zich in voor de I-uren via de website.

Voor deze inschrijving ontvangen de leerlingen een gebruikersnummer en een wachtwoord via de i-uren coördinator. Op de website staan onder het kopje Cursussen alle cursussen, die gevolgd kunnen worden, beschreven. Bij over inschrijving van een cursus, kan een leerling een andere cursus toegewezen krijgen.

Voor vragen over de I-uren die de mentor niet kan beantwoorden, kan de leerlingen terecht bij de I-uren-coördinator.

Paul Wijnen (I-uren coördinator)