i-uren > Hoe werkt het

Hoe werkt het

In de onderbouw volgen de leerlingen van de eerste en tweede klas, 4 keer per jaar nog 2 uur per week een cursus. De derde klassen havo en vwo volgen nog één keer per jaar een cursus. Deze 2 uren per week kunnen leerlingen naar eigen keuze invullen en die noemen wij daarom I-uren (individuele uren). De I-uren kun je niet zomaar vergelijken met gewone lessen, de groepen zijn iets kleiner en de leerlingen werken zelfstandiger. In de I-uren kunnen leerlingen kennismaken met de andere kant van het Rembrandt College en …. de school kan kennismaken met de andere kant van de leerlingen! Natuurlijk is het volgen van I-uren wel aan een aantal regels gebonden.

De cursussen worden op vaste tijdstippen in de week gegeven:

De cursussen liggen vooral op het culturele, sportieve en creatieve gebied.

Het volgen van de cursussen tijdens deze uren is voor elke leerling van klas 1 t/m 3 verplicht. Per jaar volgt de leerling 4 cursussen van 90 minuten (2 lesuren). Elk leerjaar heeft een eigen aanbod van ongeveer 12 cursussen. Informatie over de cursussen kunt u vinden door te klikken op één van bovenstaande tabbladen. 

Inschrijven:

De cursussen voor dit jaar staan onder het kopje cursusaanbod op deze site. Je ontvangt van je mentor een handleiding voor de inschrijving. In de handleiding staan het gebruikersnummer en het wachtwoord die je nodig hebt voor de inschrijving. Inschrijven gaat via internet. Klik op de knop inschrijven en vul het gebruikersnummer en het wachtwoord in. Je komt dan vanzelf op de keuzepagina terecht.
Bij teveel belangstelling voor een bepaalde cursus, word je bij een andere cursus ingedeeld.