nieuws > archief > nffs - het verslag -
NFFS - het verslag -

NFFS - het verslag -

20 september 2016 11:07

Verslag van maandag 19 september:

"Bezoek met vijf leerlingen aan het Filmfestival voor Scholieren (NFFS)

"The day after", een verslag geschreven door mw. Lu.

Wat een dag! Het is nog even flink nagenieten nu op de bank. Helemaal trots op onze leerlingen en hun prestaties.

De dag begint met een geweldig ontvangst in de hal van de Agora in Lelystad: mannen met trommels en fluitjes lopen langs de gangen van het gebouw en krijgen het publiek binnen een paar seconden in feeststemming. De sfeer zit er al goed in! Dan neemt de wethouder van kunst en cultuur van  Lelystad het woord en vervolgens opent de hoofdorganisatie het festival. Een dankwoord voor de medewerkers voor al het bloed, zweet en tranen.

De eerste workshopronde begint. De workshop zijn gevarieerd en is voor iedereen anders: de één mag gaan animeren, de ander krijgt commentaar op zijn werk of er wordt gekeken naar een selectie van de inzendingen. Bij het laatste mag er ook gestemd worden voor de publieksprijs. De inzendingen zijn zeer divers: van documentaire tot regelrechte actiefilms. Van brullen van het lachen tot het wegpinken van een traantje van ontroering. De geestige "kotsende" verfexplosie willen we u zeker niet onthouden.

Na vier rondes aan workshops & screeningen mogen we, als witte armbanddragers, als eerste gaan eten. Heerlijk nasi met kipsate! Daarna sluiten we aan bij een Q&A (Questions & Answers) waarbij we figuurlijk het hemd van het lijf van Lisa Smit en Nick Golterman mogen stellen.
Snel omkleden en in de grime, want de rode loper is alweer uitgerold. Tot slot mogen we plaats nemen in de grote zaal waar de show begint.

En dan komt "onze" categorie: animatie. Alle genomineerden voor de 3e, 2e en 1e prijs mogen naar voren komen. We horen 8 bit, Waste en ja hoor: Reach van Janneke As! Met trillende benen staat Janneke op om naar voren te komen. De spanning is om te snijden. Als Janneke dan te horen krijgt dat ze de hoofdprijs heeft gewonnen, applaudisseert de hele zaal. Iedereen is het helemaal eens met de keuze.

Janneke kan het nog steeds niet helemaal geloven. Wij zijn alleen maar trots. Op naar Griekenland!

 Dit is het winnen nde filmpje "Reach" >> https://www.youtube.com/watch?v=BDqsuE_aYiE