nieuws > archief > leerling uit h5 naar wk obstacle run in canada
Leerling uit H5 naar WK OBSTACLE RUN in Canada

Leerling uit H5 naar WK OBSTACLE RUN in Canada

22 september 2016 17:57

Bo de Groot (H5d) neemt van 10 tot 14 oktober én in het eerste deel van de herfstvakantie namens Nederland deel aan het WK " Obstacle Run" in Toronto Canada.

In overleg met de schoolleiding is besloten Bo als talentvolle "runner" de ruimte te bieden om aan deze prachtige uitdaging deel te nemen.

Bo vertelt hieronder zelf wat een obstacle run is en wat ze er allemaal voor moet doen:

Mijn naam is Bo de Groot en ik zit in H5D. Ik doe aan survival. Ik train 2 keer in de week 2 uur lang. Survival is een echte duursport en je doet vooral hindernissen (wat voornamelijk bestaat uit touwhindernissen) en hardlopen. Een andere tak van sport die veel op de survival run lijkt is “obstacle run”. De voornaamste verschillen t.o.v. de survival zijn vooral dat obstacle run meer op de obstacles gericht is, dit betekent o.a. over schuttingen heen komen of op armen aan ringen hangen. Het is meer met hout en er zijn bijna geen touwhindernissen.

Ik heb meegedaan aan een Strong Viking run en daarmee heb ik mij gekwalificeerd voor het EK die dit jaar in Nijmegen plaatsvond. Ik deed mee in mijn leeftijdsklasse 13-17 jaar en won hierbij. Met deze winst mag ik nu ook naar het WK in Canada, Toronto. Dit lijkt mij echt geweldig. Ik ben hier ook al voor aan het trainen, ik ben nog niet in topvorm maar dat komt wel goed.

We wensen Bo heel veel succes tijdens het WK in Canada!