nieuws > archief > de amerikaanse verkiezingen op het rembrandt college
De Amerikaanse Verkiezingen op het Rembrandt College

De Amerikaanse Verkiezingen op het Rembrandt College

1 november 2016 11:48

Op 8 november 2016 zijn de Amerikaanse verkiezingen. Het Amerikaanse volk zal dan kiezen tussen de twee vechtende kemphanen Hillary Clinton of Donald Trump. De rest van de wereld kijkt gespannen toe: wie van deze twee zal als winnende president uit de stemmingsbus komen?

De uitkomst van deze verkiezingsstrijd heeft grote gevolgen; niet alleen voor Amerika maar ook voor de rest van de wereld. De Amerikaanse Verkiezingen zijn daarom dit jaar het thema van het Profielblok Maatschappij (PBM), waarbij de leerlingen uit V4 en V5 de achtergrond van de verkiezingen en de gevolgen ervan vanuit een historische, economische, sociaal-geografische  en politieke invalshoek bestuderen. Een drietal gastlessen is door een docent Amerikanistiek van de Universiteit Utrecht verzorgd.

In navolging hiervan heeft een aantal leerlingen uit V6 het initiatief genomen om in de nacht van 8 op 9 november de (uitslag van de) Amerikaanse verkiezingen op school in de aula live te volgen. Zij hebben de leerlingen van V4, V5 en V6 uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn (ter aanvulling op PBM). De school gaat om 4.00 uur open. Er zal een inhoudelijk programma zijn, een continue livestream in de aula en een Amerikaans ontbijt. Om 7.00 uur wordt de aula weer gereed gemaakt voor een reguliere lesdag. Dat de beste moge winnen!