nieuws > archief > rct
RCT

RCT

6 november 2016 18:01

Nee, Twan Huijs komt niet naar onze school met zijn bekende programma College Tour. Nee, het Rembrandt College start met een eigen “College Tour”!

Mw. Bunte (decaan H/V)) en mw. Van Lubeek (docent Nederlands) gaan dit jaar van start met een nieuwe LOB-activiteit: de "Rembrandt College Tour"(RCT).

Wat is het doel van deze RCT? 

Al een aantal jaren merken de mentoren van de (voor)examenklassen in de mentorgesprekken, hoe moeilijk leerlingen het soms vinden om een studie te kiezen.Sommigen leerlingen weten het wel, maar de meesten hebben echt geen flauw benul of zijn bang dat hun keuze van nu bepalend is voor de rest van hun leven. Genoeg reden vonden mw. Bunte en mw. Van Lubeek om te bekijken hoe we de leerlingen kunnen steunen bij het maken van een gefundeerde keuze.

Zij stelden zich de volgende vraag: “Waarom nodigen we geen oud-leerlingen en beroepsbeoefenaars uit om met onze examenleerlingen in gesprek te gaan over studies en banen?”

Dit is natuurlijk al jaren een gewaardeerde en goed bezochte activiteit in de onderbouw. Oud-leerlingen en ook ouders vertellen dan aan de derde-klassers over hun opleiding/beroep en de weg ernaartoe. Leerlingen gebruiken deze informatieavond vooral om het juiste profiel te kiezen.

Maar tegen de tijd dat ze in H5 of V6 zitten en daadwerkelijk voor een studie (of een tussenjaar) gaan kiezen, zijn ze vaak het spoor bijster. 

Mw. Bunte en mw. Van Lubeek hebben de RCT bedacht en op maandag 7 november is het eindelijk zover. Leerlingen uit V5 en V6 hebben een verlengde lesdag en wonen drie informatieve rondes bij.

De schoolleiding is heel blij met dit initiatief en we hopen dan ook dat de leerlingen een zinvolle middag gaan beleven en een gerichtere keuze voor hun vervolgopleiding gaan maken!

Hieronder het uitgebreide aanbod!

Studie van de sprekers:

hbo Game Design

wo Moleculaire levenswetenschappen

wo Diergeneeskunde

wo Wiskunde

hbo Maritieme Techniek

wo Culturele Antropologie

wo Atlas

wo Criminologie

hbo Interaction Design

wo Cultuurwetenschappen en
  master International Migration

wo International Business, idem master

hbo International Communication & media

wo Geneeskunde