nieuws > archief > de dag van de franse taal 2016
De dag van de Franse taal 2016

De dag van de Franse taal 2016

10 november 2016 13:34

Voor het eerst werd er vol enthousiasme "de dag van de Franse taal" op school georganiseerd. De sectie Frans had veel activiteiten voorbereid en aan docenten van de andere vakken was gevraagd om de lessen op 10 november ook een Frans tintje te geven. Uit veel lokalen klonken dan ook Franse chansons en de lekkerste geuren kwamen voorbij. Maar er was meer ... veel meer.

De leerlingen hebben de gedurende de week tijdens de lessen Frans deelgenomen aan verschillende activiteiten: kwartetten in het Frans, Jeu de boules, het dierengeluidenspel (een Franse haan zegt geen kukuleku maar cocorico en een Franse koe zegt geen boe maar meuh), een quiz over Frankrijk, meezingen met "Formidable" van Stromae, een wedstrijd ansichtkaarten maken van "pays francophones", een Franse lunch en de film "La famille Bélier".

De sectie Frans mag trots zijn op de energie en het enthousiasme van de leerlingen en collega's die met deze activiteit is losgemaakt. Deze dag is dan ook zeker voor herhaling vatbaar! CHAPEAU!

Op de foto drie van de vijf enthousiaste docenten Frans: mw. Bicker, mw. van Eck en mw. Schalken. Dhr. Hontelez en dhr. El Bakkali ontbreken op de foto.