nieuws > archief > deze baan lijkt mij wel wat
Deze baan lijkt mij wel wat

Deze baan lijkt mij wel wat

20 november 2016 14:52

Afgelopen week hebben de T3 leerlingen gesnuffeld. Ze zijn drie dagen op een zogenaamde "snuffelstage" geweest.

Deze stage is een onderdeel van de beroepskeuze en het samenstellen van het vakkenpakket voor T4.

Er is heel divers gesnuffeld. Winkels, verzorghuizen, ICT-beheer, notarissen, dierenarts, interieurbouw, kortom: teveel om allemaal op te noemen.

De docenten hebben ook heel wat afgesnuffeld, die hebben de leerlingen, waar mogelijk, op hun stageplek bezocht. Vaak werden ze getrakteerd op een interessante rondleiding door het bedrijf.

Zo hebben we veel geleerd over duurzaamheid bij de Heuga tegel, fanatiek meegedaan met bejaardengym en een kijkje genomen in de operatiekamer van de dierenarts. Allemaal plekken waar ook de docenten niet vaak komen.

De leerlingen hebben deze stage heel verschillend ervaren. Er waren leerlingen die het heerlijk vonden om de schoolbanken tijdelijk in te ruilen voor een werkplek en eigenlijk niet meer terug wilden naar school. Maar er waren ook leerlingen die weer graag terug de schoolbanken in wilden. 

En dat is juist de bedoeling van deze stage, weten waarvoor je op school zit en welke vervolgopleiding nodig is voor je droombaan. Sommige leerlingen weten het al, een ander heeft ervaring opgedaan en heeft zich goed kunnen oriënteren.

Voor zowel de leerlingen als de docenten was het genieten afgelopen week. Dank aan mw. Passenier (decaan TL) voor het in goede banen leiden van deze week.

Op de foto een leerling die zich het directiebureau heeft aangemeten.