nieuws > archief > 9 december paarse vrijdag
9 december PAARSE vrijdag

9 december PAARSE vrijdag

7 december 2016 12:48

Vrijdag 9 december is het Paarse Vrijdag, een dag waar op scholen in Nederland aandacht wordt gevraagd voor homo- en biseksualiteit. Op veel scholen voelen leerlingen zich nog niet veilig om uit de kast te komen (of te blijven) en wordt 'homo' als scheldwoord gebruikt. Op Paarse Vrijdag willen we op school graag het gesprek aangaan over homoseksualiteit, met als doel meer begrip en acceptatie bij de leerlingen te kweken. 

Geheel passend bij de visie van onze school doen wij daarom op 9 december mee aan Paarse Vrijdag! Wij hopen dat zo veel mogelijk leerlingen (en medewerkers) met iets paars aan naar school komen. Door paarse kleren/oorbellen/armband/schoenen o.i.d. aan te trekken, laat je zien dat je het idee steunt dat iedereen hier op school zichzelf mag zijn, homo, hetero of bi. Uiteraard hangen overal in beide schoolgebouwen posters met de oproep je op 12 december paars te kleden. 

Wilt u uw zoon/dochter ook stimuleren om (als er iets paars in de kledingkast ligt) vrijdag in het paars te komen? Daarnaast hopen we erop dat uw kind thuis ook een open klimaat treft om over dit onderwerp van gedachten te wisselen.

De leerlingen die deze paarse vrijdag organiseren staan met een stand in de aula (RBL). Daar zullen de paarse bandjes en buttons worden uitgedeeld.