nieuws > archief > excursie valkhof - morituri te salutant
Excursie Valkhof - Morituri te salutant

Excursie Valkhof - Morituri te salutant

3 februari 2017 10:14

Geschreeuw, zwaardgekletter en de geur van pas losgewoelde aarde. Een gevecht op leven en dood tussen twee stoere gladiatoren in de arena. Welkom in de tijd van de Romeinen.

In de activiteitenweek vertrokken de leerlingen van V1 en B1 naar Nijmegen, een stad die in het Romeinse Rijk onderdeel was van de limes, de grens tussen het Romeinse Rijk en de verschillende Germaanse gebieden. Ze gingen op bezoek bij museum Het Valkhof, waar de tentoonstelling "Gladiatoren, helden van het Colosseum" van start is gegaan.

Gewapend met een notieblok luisterden de leerlingen aandachtig naar de levendige verhalen van de rondleiders en schoten ze foto's van belangrijke gebeurtenissen of personen. De informatie en het beeldmateriaal zullen ze namelijk later in de les gebruiken voor één van de vijf opdrachten: ontwerp een hippe folder / trailer / placemat voor Het Valkhof over de tentoonstelling of kruip in de huid van een Gladiator en schrijf een stuk uit een dagboek en maak een Facebookprofiel (of Tinder?) aan. Ik zou zeggen:  Morituri te salutant!