nieuws > archief > prachtige eindexamenvoorstelling t4-leerlingen-drama
Prachtige eindexamenvoorstelling T4-leerlingen-drama

Prachtige eindexamenvoorstelling T4-leerlingen-drama

8 maart 2017 08:50

De eindexamenvoorstelling van de eerste lichting T4-leerlingen-drama was van hoge kwaliteit!!

De T4 examenleerlingen drama hebben de laatste weken met hun docent Anne Rouwmaat hard gewerkt aan hun eindexamenvoorstelling. De voorstelling bestond uit een compilatie van “dromen” van de leerlingen. Als “pareltjes” waren deze dromen aan elkaar geregen tot een adembenemende voorstelling.

Elke droom was een pareltje op zich. Er kwamen stevige thema’s aan bod zoals de dood van een dierbare, pesten en gepest worden, suïcidegedachten, er niet bij horen, een zelfbeeld dat niet klopt, het leven in een land in oorlog, verdriet, onzekerheid. De leerlingen hadden zelf de teksten geschreven: soms heel confronterend, soms ontroerend, soms heel klein en intiem, soms humoristisch. De zaal was doodstil, hier en daar werd zelfs een traan weggepinkt.

Op het podium gebeurde iets heel erg moois. Zelfs de scenes zonder tekst waren indrukwekkend. Een van de slotscenes waar de leerlingen op de grond lagen te slapen en ze een voor een rechtop gingen zitten, zich omdraaiden of even rondkeken, was door de prachtige belichting, de muziek en het ingetogen en vloeiend bewegen van de leerlingen als een “dans” die werd opgevoerd. Kippenvel!

Vooraf, tijdens de generale repetitie en de maaltijd, waren de leerlingen heel relaxt. Ze hadden er duidelijk zin in. De ouders die kwamen kijken vonden het veel spannender, het was toch een examenonderdeel. Na de voorstelling was iedereen onder de indruk en trots. Docent Anne, ouders en vrienden, de vele collega’s die er waren en ook de aanwezige programmadirecteur van de Lampegiet.

Een hele diepe buiging voor de leerlingen, voor licht en geluid en voor dramadocent Anne Rouwmaat! Wat een mooie Rembrandt-avond!

Een trotse conrector