nieuws > archief > profielwerkstukkenavond h5 en v6
Profielwerkstukkenavond H5 en V6

Profielwerkstukkenavond H5 en V6

9 maart 2017 12:56

Gistermiddag (8 maart 2017) begon het overal te gonzen in school. Marktkramen werden opgebouwd in de hal, de aula en in en rondom het studiecentrum, attributen voor de aankleding werden overal vandaan gehaald door de leerlingen, er was zenuwachtig overleg hier en daar, op muren en ramen werden met plakband in allerlei kleuren en maten gekleurde posters opgehangen met verwijzingen naar PWS-presentaties, hier en daar werden nog de puntjes op de i gezet.

Kortom: de voorbereidingen voor deze bijzondere avond in het schooljaar voor de leerlingen van H5 en V6 én hun begeleiders was in volle gang.

Vanaf 19.30 uur kwamen de vele bezoekers binnen. Ze ontvingen een stembiljet waarop drie favorieten voor de publieksprijs (personeel mocht niet stemmen) mochten werden aangekruist.

De profielwerkstukken varieerden zoals ieder jaar weer enorm. Dit in voorbereiding, in uitvoering, in de presentaties zelf, in het verhaal dat erbij werd verteld, in de “papieren werkstukken”, in kwaliteit van onderzoek, in originaliteit……… enz. Wat wel bij iedere groep (in mijn beleving) overal gelijk was, was het enthousiasme van de leerlingen als ze vol trots over hun werkstuk vertelden. 

De bezoekers; er waren veel ouders, familieleden en opmerkelijk veel oud-leerlingen op deze avond afgekomen, hebben volop gestemd. Om 21.45 uur kon dhr. Bello de drie prijswinnaars van de publieksprijs bekend maken.

Dit zijn:

1. Autisme en theater door Yael Aarts en Daan Gerritsen (havo 5)

Begeleider: Mw. Lu  

2. Ik ruik onraad door Yvon Spijkhoven en Noëlle Dillen (havo 5)

Begeleider: Mw. Vingerling

De derde plek wordt gedeeld door twee groepen:

3. Aardbij door Daphne de Haas, Leonie Goejer, Tara van Kleef (havo 5)

Begeleider: Mw. Vingerling

3. “It’s all one film to me. Just different chapters” door Jasmijn van Rozenberg, Kimiya Hosseini en Amber Jansen (Vwo 6)

Begeleider: Dhr. Hontelez.

Het was een mooie avond. Dank aan alle collega’s voor hun inzet bij de begeleiding en de organisatie en uitvoering van deze avond.

Dank ook aan de leerlingen voor hun inzet en enthousiasme.

De beoordeling van de profielwerkstukken zal de komende tijd gaan gebeuren door de PWS-begeleiders.

N.B. De bijgevoegde foto laat de presentatie zien van "Ik ruik onraad".