nieuws > archief > verbinding verbroken een ongelooflijk mooie voorstelling
Verbinding verbroken, een ongelooflijk mooie voorstelling!

Verbinding verbroken, een ongelooflijk mooie voorstelling!

6 april 2017 22:32

Dinsdag 4 april, the day after.

Ik heb vandaag de hele dag met mijn hoofd in de wolken gelopen. De muziektheaterproductie “Verbinding verbroken” heeft diepe indruk gemaakt. Ik ben heel wat gewend na veel voorstellingen en veel theaterbezoeken, maar toch heeft deze productie mij geraakt.

Was het de mooie bewerking van het boek “Extremely loud and incredibly close” die Anne Rouwmaat had gemaakt? Was het de liveband die super goed speelde met prachtige arrangementen van Fieke Hendrikse? Was het soms het enthousiaste sprankelende en soms heel kwetsbare spel van onze leerlingen? Was het toch die ene brugklasser die het zo fantastisch deed? Of toch Sven die steeds weer verrast met zijn talent? Of toch de uitverkochte zaal (530 bezoekers) van de Lampegiet met een enthousiast en enorm meelevend publiek? Waren het de acht Oskars in hun kleurige T-shirts? Of toch opa Herman? Of het eindshot met het monument met de vlag?  Zo kan ik nog wel even doorgaan …………….

Volgens mij was het de schoonheid van de hele productie. Het geheel was in balans, alles ging perfect en dat allemaal in een ontspannen sfeer voor en achter de schermen. Aan het einde van de voorstelling en na alle dankwoorden ging het gordijn dicht. Achter het gordijn ontstond er een bijna magisch moment. Gejuich van de band, de spelers, de crew en van Anne, Fieke en Leon. Missie volbracht! Een groot gevoel van trots op de eigen prestatie en trots op de prestatie van de anderen. Iedereen was blij en voldaan. Men keek elkaar vol ongeloof aan, het was echt afgelopen. Maandenlange voorbereiding had iets heel moois opgeleverd. Een geweldige ervaring voor iedereen en een avond die niemand meer zal vergeten.

Dank aan Anne, Fieke en Leon, aan alle leerlingen, aan alle collega’s die zich hebben ingezet, aan de mensen van de Lampegiet, kortom iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige visitekaartje van onze school. Ik ben zo enorm trots op jullie!  

Op twitter werd het heel goed omschreven door Bart de Grunt: “Dit was geen schoolmusical, dit was Kunst”. Thea Starmans