nieuws > archief > boekdebuut voor anna van wagensveld uit t4
Boekdebuut voor Anna van Wagensveld uit T4

Boekdebuut voor Anna van Wagensveld uit T4

25 mei 2017 22:40

Al heel jong leeftijd begon Anna Wagensveld (16) met het schrijven van korte verhaaltjes die zij liet lezen aan vriendinnen. Haar liefde voor het woord  heeft geresulteerd in de verschijning van haar eerste boek 'De avonturen van Boef en Fien' kortgeleden. 

Op haar veertiende begon ze voor de lol met het schrijven van verhaaltjes over haar eigen honden Boef en Fien. Het werden  uiteindelijk tien vrolijke verhaaltjes. Elk hoofdstuk is een nieuw avontuur dat de hondjes beleven samen met andere dieren uit de buurt. "Zelfs de hond van onze buren komt erin voor".

Dol op lezen

Anna is de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Ze is de enige die schrijft en is dol op lezen. Eén van haar oudere zussen heeft de tekening van de hondjes Boef en Fien gemaakt. Het was niet Anna's intentie om de verhalen over haar honden uit te brengen in een boek. Maar rondsurfend op internet stuitte ze een jaar geleden op de site van Freemusketiers waarnaar vrijblijvend eigen verhalen kunnen worden ingestuurd. Tot haar verrassing kreeg Anna bericht dat ze het manuscript van haar verhalen op mocht sturen. En nu een jaar later is haar eerste kinderboek 'De avonturen van Boef en Fien' een feit. De hondjes Boef en Fien zijn in het dagelijkse leven ongeveer elkaars tegenpolen.

Boef is helemaal zwart en met vier jaar een vrolijk en ondeugend hondje, echt een boef. Fien, wit met zwartgevlekt, is tien en haar hele leven al een knorrepot. Het liefst vult ze haar dagen met slapen en eten. Niet verwonderlijk dat ze een goede inspiratiebron vormen voor de pennenvrucht van Anna. In de toekomst ziet Anna zichzelf voor de klas en hoopt ze voor te kunnen lezen uit eigen werk. Maar nu moet ze hard aan de slag om haar werk te promoten. Op Facebook is ze te vinden onder @avonturen Boef en Fien. Ook zou ze graag haar boekje willen voorlezen aan jonge kinderen in de bibliotheek. De avonturen van Boef en Fien zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar, maar kunnen door het grote lettertype ook zelf worden gelezen door kinderen vanaf groep drie.

Bezig met deel 2

Of er ook een deel twee komt?  "Ik denk het wel, ik ben er nu al mee bezig en er zullen nog meer dieren in voorkomen. Ook zal mijn zus meer tekeningen gaan maken bij de verhaaltjes." Op de vraag wat Anna's favoriete hoofdstuk is, begint ze direct te lachen. "Dat ze verstoppertje spelen en boef vast komt te zitten onder de bank, dat zie ik zo helemaal voor me."

Te koop voor 13,95 euro bij de Stadswinkel, Bruna Ellekoot, Bruna.nl en Bol.com.