nieuws > archief > geen prijs - maar wel een geweldige belevenis -
Geen prijs - maar wel een geweldige belevenis -

Geen prijs - maar wel een geweldige belevenis -

23 september 2017 10:21

Ook deze editie van het NFFS was weer een geweldige ervaring. De dag begint vroeg. We worden opgehaald door een luxe taxibus en naar Lelystad gebracht. Geen files dus we kunnen meteen doorrijden.

Aangekomen worden we verwelkomd met drankje en een goodie-bag met o.a. het programmaboekje. Geweldig leuk om onze filmpjes zo officieel geprint te zien.
Om 10:30 wordt de dag feestelijk geopend met opzwepende muziek van Braziliaanse trommelspelers. Iedereen is meteen enthousiast. Dorée de Kruijk, de initiatiefnemer en algemeen directeur van het NFFS, spreekt ons hartelijk toe en ook de wethouder van Lelystad komt aan het woord.

Daarna gaan we al snel uiteen, want er staan ons vier rondes met workshops, screenings van films en feedback door professionals te wachten. De workshops waren zeer divers: zelf leren acteren, van idee tot film, vj-en etc. Erg gezellig en leerzaam. Ook de screenings zijn leuk en leerzaam. Goed om de 'concurrentie' te zien maar vooral veel lof voor de filmmakers. We zijn onder de indruk van de diversiteit en de kwaliteit van de films.

Het avondeten is nasi met saté en daarna volgt de Q&A (questions & answers) door o.a. Eddy Terstal en twee acteurs van Spangas. Leuk weetje: Nick Golterman's carrière is hier bij het NFFS begonnen.

En dan is het eindelijk zover. Na een hele dag in spanning te hebben gezeten, inclusief kansberekeningen te hebben gemaakt, mogen de dames dan eindelijk in galakleding over de rode loper. Eenmaal in de zaal is de spanning te snijden! Eén voor één komen de categorieën voorbij. Animatie bovenbouw, non-fictie bovenbouw en tot slot fictie middenbouw.  Helaas worden onze namen niet genoemd. De teleurstelling is groot (hier en daar is begrijpelijk een traantje gelaten), maar voor de meeste categorieën begrijpen we de keuze van de jury.

Ik kijk terug op een super leuke en gezellige dag. Jammer dat we niet in de prijzen zijn gevallen, maar mijn waardering voor de ingezonden filmpjes blijft gelijk. Ik ben méga trots op 'mijn' dames en de films die zij hebben gemaakt. Stiekem hoop ik dat deze ervaring ze (en andere leerlingen) een impuls geeft om volgend nóg een filmpje in te zenden ;)

 Mw. W.H. Lu Docent beeldende vorming en CKV