nieuws > archief > een geweldige eerste avond rc awards
Een geweldige eerste avond RC Awards

Een geweldige eerste avond RC Awards

7 december 2017 08:08

RC Awards 2017

Wat heeft het publiek gisteravond kunnen genieten van een geweldige avond.

Na de openingsact ‘Brand new day’ door alle deelnemers muziek en performance werd het publiek getrakteerd op 15 geweldige optredens. De deelnemers van muziek en performance waren allemaal, geheel op eigen wijze, heel erg goed. De acts waren zeer gevarieerd, soms ontroerend, soms heel verrassend en gebracht vol overtuiging en enthousiasme.

Wat een talenten! Wat een school! Of zoals iemand na afloop zei: “Wat staan de leerlingen vrij op het podium van “klein tot groot” en wat hebben ze een inzet en plezier. Dat doen jullie toch wel heel goed als school!” 

De inzendingen literatuur (korte verhalen en gedichten) waren op een heel mooie manier vervlochten in het programma. De leerlingen lazen, tussen de muziek- en performance-optredens door, hun verhaal of gedicht voor. Een aantal inzendingen maakte hierbij gebruik van filmpjes.

De deelnemers literatuur wisten bij het publiek een gevoelige snaar te raken met hun persoonlijke “verhaal”. Hoe knap is het, om je als leerling, op zo’n jonge leeftijd, voor een volle zaal, zo kwetsbaar op te stellen. Heel bijzonder om mee te mogen maken. 

De inzendingen beeldend “vertellen” ook de verhalen van leerlingen. Mooi verbeeld en gemaakt! En prachtig geëxposeerd in de ruimte bij de lift. Beslist de moeite waard om vandaag eens te gaan bekijken. Doen! 

Wat fijn dat we vanavond nog een keer kunnen genieten van alle talenten. Pak die kans, het is zeker de moeite waard! Er zijn nog kaarten!

Dank en een groot applaus aan alle leerlingen en medewerkers die zich hebben ingezet voor deze mooie avond! Tot vanavond! 

Thea Starmans – een trotse conrector –