nieuws > archief > paarse vrijdag -2-
Paarse Vrijdag -2-

Paarse Vrijdag -2-

10 december 2017 17:48

Veenendaalse krant 09-12-2017 | Thea Starmans

Paarse Vrijdag op het Rembrandt College

Vrijdag 8 december was het Paarse Vrijdag, een dag waar op scholen in Nederland aandacht wordt gevraagd voor homo-, bi- en andere soorten seksualiteit. Het Rembrandt College deed dit jaar voor de vierde keer mee aan Paarse Vrijdag! De GSA (Gender-Sexuality-Alliance) met leerlingen en medewerkers van het Rembrandt College is ieder jaar verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag. Zij hadden verschillende activiteiten georganiseerd.  

Docenten en mentoren waren gevraagd om voor of op 8 december het gesprek aan te gaan met de klas(sen), met de bedoeling om het onderwerp open te breken, om meer acceptatie te kweken en het bewustzijn bij de leerlingen te vergroten. De oproep aan personeel en leerlingen om met iets paars aan naar school te komen had voor veel paars in school gezorgd. Hiermee lieten personeel en leerlingen samen zien dat ze het idee steunen dat iedereen op het Rembrandt College zichzelf mag zijn, homo, hetero, bi of iets anders.

Op beide locaties hingen er posters om aandacht voor Paarse Vrijdag te vragen en wapperden de regenboogvlaggen. In de grote pauze werden er door de leerlingen van de GSA-buttons en paarse polsbandjes uitgedeeld aan hun medeleerlingen. Zo kwamen ze samen in gesprek over het doel van Paarse Vrijdag. 

Donderdag hadden de mannen van facilitair al vijf strepen van een alternatieve regenboogvlag in het hek voor de school aangebracht. Op paarse vrijdag werd de vlag door leerlingen van de GSA, in de kou en in een flinke sneeuwbui, afgemaakt. Samen met conciërge Hans, hebben ze de laatste streep in het hek gevlochten: PAARS!

Een half uur later brak de zon volop door en had het Rembrandt College haar eigen stralende kleurrijke regenboog voor de deur. Wat mooi!