nieuws > archief > stichting present en het rembrandt college gaan weer samenwerken
Stichting Present en het Rembrandt College gaan weer samenwerken

Stichting Present en het Rembrandt College gaan weer samenwerken

15 december 2017 14:58

Ondanks het feit dat de overheid de scholen niet meer verplicht om een aantal lesuren per schooljaar in te zetten voor maatschappelijke stage, is het Rembrandt College van mening dat ervaringen op doen met vrijwilligerswerk goed is voor de sociale en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Om die reden gaan leerlingen van het Rembrandt College, van de verschillende jaarlagen, jaarlijks een paar uur aan de slag als vrijwilliger.

In 2016 zijn alle brugklassers van het Rembrandt College een halve dag als vrijwilliger bij verschillende (zorg)instellingen in Veenendaal aan het werk gegaan. Dit was een zeer groot succes! Zowel de leerlingen, de begeleidende docenten en de zorginstellingen waren zeer enthousiast. Zo enthousiast dat alle betrokken partijen van mening waren om dit elk jaar met de brugklassers van het Rembrandt te gaan doen. 

Om die reden gaan ook dit schooljaar, in samenwerking met Stichting Present, alle brugklasleerlingen een halve dag vrijwilligerswerk werk doen. Het convenant voor deze samenwerking tussen het Rembrandt College en Stichting Present is op donderdag 30 november officieel ondertekend door de conrector van het Rembrandt College, mevr. T. Starmans en de coördinator van Stichting Present, mevr. F. Muit. 

In week 7 en week 20 in 2018 gaan de verschillende activiteiten plaatsvinden. Een kleine greep uit de verschillende projecten; wandelen met ouderen, pannenkoeken bakken met mensen met een niet aangeboren hersenafwijking en spelletjes doen met leeftijdsgenoten met een verstandelijke beperking.