nieuws > archief > game wheeliepop gelanceerd op het rembrandt college
Game WheeliePop gelanceerd op het Rembrandt College

Game WheeliePop gelanceerd op het Rembrandt College

15 december 2017 16:49

Veilig Verkeer Nederland lanceerde dinsdag 12 december jl. op het Rembrandt College in Veenendaal een game die jongeren bewuster maakt van het gevaar van smartphonegebruik tijdens het fietsen.

Het spelen van WheeliePop maakt jongeren op een speelse manier bewust van het gevaar van een smartphone op de fiets en vergroot daardoor de veiligheid van de jongeren in het verkeer. Het Rembrandt College zei daarom dan ook meteen ja toen ze werden gevraagd om hieraan mee te werken. 

De lancering

De game WheeliePop was ruim een week voor de lancering via de mentoren bij de leerlingen van klas 1 en 2 geïntroduceerd. Leerlingen konden vervolgens de game volop gaan spelen. Uit de groep leerlingen die het verste waren gekomen in de game werden twee leerlingen geselecteerd.

De game werd gelanceerd door een live-battle in de aula van de school. Het publiek, de leerlingen uit klas 1 en 2, kon de battle volgen op vier grote schermen. Zij zagen dat Esmee Bosch (klas B1c) en Umeyyir Yilmaz (klas T2h) de strijd aangingen met rector Bart de Grunt en met Vlogger Ties.

Het was een spannende battle. Umeyyir werd de uiteindelijke winnaar. Zeer geconcentreerd fietste hij in alle rust door alle levels heen.

Esmee werd verdiend tweede, zij ging fanatiek de strijd aan met de rector die haar op de hielen zat. Uiteindelijk bleef ze hem toch voor.

Vlogger Ties werd vierde. De enthousiaste leerlingen in de zaal haalden hem volledig uit zijn concentratie. In feite gebeurde er met hem hetzelfde als bij fietsers die met hun smartphone bezig zijn in het verkeer. Zonder volledige focus gaat dat niet goed, niet in een game en niet in het verkeer. Ties maakte het uitgebreid goed door met heel veel leerlingen voor- en na de battle op de foto te gaan. Winnaar Umeyyir werd beloond met een nieuwe fiets en de andere deelnemers kregen ook een attentie van Veilig Verkeer Nederland. 

Het was een mooi project!

Thea Starmans