nieuws > archief > waarschuwing voor de secret-app
WAARSCHUWING voor de secret-app

WAARSCHUWING voor de secret-app

16 februari 2015 22:16

Beste leerlingen, ouders en/of verzorgers van het Rembrandt College, 

De afgelopen dagen verschenen veel berichten over de zgn. "Secret-app". De Gelderlander schreef al over het opduiken van negatieve zaken in Ede en vandaag merkten we samen met onze collega-scholen in Veenendaal de eerste problemen. 

Wij willen jullie allen waarschuwen voor de gevolgen van het gebruik van de secret-app. Het is een app waarmee je volledig anoniem berichten kunt plaatsen. Als u de app zelf download en locatie-service activeert begrijpt u wat we bedoelen. We willen u echter waarschuwen voor de inhoud. 

In het filmpje in onderstaande link wordt uitgelegd wat de gevaren zijn.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/pesten-20-scholen-waarschuwen-voor-secret-app

 Vandaag zijn wij twee keer op de hoogte gesteld van de gevolgen van misbruik van deze secret-app. Bij de eerste melding werd er via deze app melding gemaakt van een vechtpartij die er niet was. in het andere geval werd een leerling bedreigd via de app. Helaas levert melding aan de politie niets op omdat zij hier niet tegen op kunnen treden. 

Helaas kunnen wij als school ook alleen maar waarschuwen en in de mentorlessen aandacht besteden aan deze gevaarlijke app.

Ons advies luidt dan ook om het gesprek met uw kinderen aan te gaan en de app niet te laten downloaden. Heeft uw kind de app al op de mobiel staan dan laten verwijderen. Als niemand leest of plaatst is het (hopelijk) snel over.

Wij zullen zoals u van ons gewend bent er in ieder geval aandacht aan besteden in de (mentor-)lessen en we zullen alert zijn op gebruik ervan.