nieuws > archief > vrij in veenendaal
Vrij in Veenendaal

Vrij in Veenendaal

3 maart 2015 21:41

In het kader van het cultuurparticipatieproject ‘Vrij in Veenendaal’ wordt er door een professioneel filmmaker een 'bevrijdingsfilm’ gemaakt.

 

Het gaat om een film die gemaakt wordt in het kader van de viering van 70 jaar bevrijding op 5 mei 2015. Deze film zal bestaan uit een compilatie van kunstzinnige uitingen van leerlingen (gedichten, beeldend werk, interviews, muziek etc.). Leerlingen worden in beeld gebracht samen met hun creatieve uitingen en de momenten dat ze op school aan deze uitingen werken. 

 

Vanmiddag zijn er filmopnames gemaakt op het Rembrandt College. Leerlingen werden geinterviewd door acteur Jeffrey Hamilton. De leerlingen die hierbij betrokken waren kwamen B1j, V1a en B1e.  Daarnaast deden ook leerlingen uit Vwo 5 A /CKV mee.

 

Leerlingen van alle scholen van Voortgezet Onderwijs in Veenendaal doen aan het project mee. De film zal eind april - in de vorm van een première voor de deelnemende docenten en leerlingen - worden vertoond in het Filmhuis van Veenendaal. Op 5 mei 2015 zelf is het streven de film te tonen op de markt in de open lucht in Veenendaal.