nieuws > archief > eerste avond rc awards
Eerste avond RC Awards

Eerste avond RC Awards

12 maart 2015 08:27

Gisteravond zijn tijdens de eerste avond van de RC Awards, twee awards uitgereikt. Het was voor de publieksjury (4 leerlingen) een moeilijke opgave om in de categorieën muziek en performance het beste optreden te benoemen. Alle acts waren van een hoog niveau, en wie kies je dan? Of zoals de jury zelf zei: “Wie moeten we dan  teleurstellen?”.

 

Mooi was het om te zien dat de deelnemers de awards elkaar allemaal gunnen, ze steunen elkaar door dik en dun, peppen elkaar op en oefenen samen. En…….. ze genieten ervan en hebben heel erg veel plezier met elkaar. Of je nu een onhandige en verlegen brugklasser bent of de examenleerling met veel zelfvertrouwen en bakken ervaring op het toneel, ze leven met elkaar mee en groeien dus ook samen. En dat is toch wat onderwijs moet zijn. In een veilige omgeving je talenten mogen ontwikkelen, het vertrouwen van je docenten (en dus in jezelf) krijgen en dan de vrijheid voelen om te laten zien wat je kunt!

 

De zaal vol met enthousiaste toeschouwers, ouders, familie en vrienden van de deelnemers en heel veel collega’s (geweldig!) genoten van iedere minuut. De optredens waren dan ook stuk voor stuk een genot om naar te kijken en te luisteren. De mooi gezongen liedjes, het eigen geschreven werk, de enorme energie in de dansacts, het commentaar van de jury, de rockende bands, een spectaculaire opening (zelfs de Beatles kwamen nog even langs), enthousiast babbelende presentatoren, het pauzeprogramma met dans van Karlijn Ploeg, het optreden van onze docentenband, de lach op de gezichten van de deelnemers bij het applaus, het ondersteunende werk van de roadies en de jongens van het licht, hele trotse docenten die het geheel hebben georganiseerd en begeleid …… allemaal ingrediënten voor een geweldige Rembrandt-avond! Het publiek heeft ervan genoten en ging dan ook vol positieve energie naar huis!

 

Vanmiddag treden de deelnemers op voor alle brugklassers en vanavond is de avond met de vakjury. Er zijn door de vakjury vier awards te vergeven: muziek, performance, literatuur (alle werk is gepresenteerd én te lezen in de hal van de school) en kunst (ook te zien in de hal van de school). Er zijn nog een aantal kaartjes te koop!!

 

En wie hebben er dan gewonnen? In de categorie performance ging de award naar Albert Marsik (H4), uitwisselingsstudent uit Tsjechië. Hij zong een prachtig Tsjechisch liefdesliedje, niemand verstond de tekst maar iedereen “voelde” waar het over ging. In de categorie muziek ging de award naar Dennis Kalter (H4) met zijn energieke, zeer ritmische en nooit vervelende drumact!

 

Een enorme pluim voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd! Dank jullie wel!

Mw.Starmans