nieuws > archief > inloopdagen zijn gestart
Inloopdagen zijn gestart

Inloopdagen zijn gestart

31 oktober 2014 00:00

In ons wervingsgebied begint de krimp van de leerlingaantallen in zicht te komen. Willen wij ons marktaandeel behouden dan zal er ook dit jaar weer hard gewerkt moeten worden om de (juiste) leerlingen binnen te halen. Op weg naar de Open Dagen in januari 2015 zijn er vele activiteiten (kleine en grote) om onze school “goed op de kaart te zetten”. 

 

Uiteraard gaan ook de omliggende scholen met hun werving van start en zullen ze het Rembrandt College met argusogen gaan volgen. Want wij zijn een geduchte “tegenstander” (letterlijke uitspraak van een collega-school)! Als wij werken vanuit onze eigen kracht en doen wat we moeten doen dan gaat het ook dit jaar weer lukken! Via de dagkrant en/of mail zal ik jullie op de hoogte houden. 

 

Er zijn vier inloopdagen georganiseerd voor de leerlingen van groep 8 (en 7) van de basisschool. Mw. Beumer en mw. Janssen zijn hier al weken druk mee. Heel veel collega’s gaan aan deze dagen meewerken! Er hebben zich dit jaar ruim 30 scholen aangemeld, dit betekent dat er meer dan 1000 leerlingen lessen komen volgen op het Rembrandt College. Rembrandt-lessen!! 

 

Het doel van de inloopdagen is de leerlingen kennis te laten maken met het voortgezet onderwijs én met het Rembrandt College. Uiteraard willen we ze een leuke en leerzame middag bezorgen maar het belangrijkste is dat de leerlingen én de groepsdocent een goede en gedegen indruk van onze school krijgen. Dat de leerlingen thuiskomen en enthousiaste verhalen vertellen aan hun ouders over de lessen die ze gevolgd hebben. Dit kunnen ze dan meteen illustreren met de foto’s die we overdag maken en meteen op de website plaatsen.