nieuws > archief > wat hebben we gelachen met t3 in belgie
Wat hebben we gelachen met T3 in Belgie

Wat hebben we gelachen met T3 in Belgie

19 mei 2015 22:18

Geen spierpijn van de ruim 35 km die we gelopen hebben, maar spierpijn van het lachen. Wat was het gezellig met onze T3-leerlingen in België. Natuurlijk waren ze ook serieus, zeker bij het bezoek aan Fort Breendonk, een SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog.

 

De leerlingen hebben een aantal keuzes mogen maken wat ze wilden bezoeken. Zo werd het bezoek aan de  Basiliek van Koekelberg  afgesloten met prachtig uitzicht over Brussel vanaf het panoramadak.  Andere keuzes waren het museum van de Schone Kunsten, het Stripmuseum, het Fotomuseum en het Modemuseum. De gidsen waren divers: soms een gids die een monoloog afstak maar ook  werden de leerlingen met voorwerpen het Modemuseum ingestuurd onder het mom, zoek het nu zelf eens.

 

Als je aan België denkt dan denk je aan chocolade. Alle leerlingen hebben een workshop gedaan bij een chocolaterie. Of alles thuis aangekomen is betwijfelen we. Sportief waren de wandelingen, het bowlen en het steppen door Antwerpen.

En hoe onze leerlingen zich gedroegen? Als je bij vertrek meerdere malen de vraag krijgt of we volgend jaar wel weer terugkomen, dan is het goed.  Het was zelfs zo gezellig dat op de laatste avond iedereen de tijd vergeten was en de klok ineens half twee aangaf. Maar dat komt ook omdat we zo gelachen hebben…