nieuws > archief > cultuur snuiven met h4 en v5
Cultuur snuiven met H4 en V5

Cultuur snuiven met H4 en V5

22 mei 2015 22:01

H4 en V5 waren donderdag 21 mei een dagje cultuur snuiven in Amsterdam, Rotterdam of den Haag. De leerlingen konden kiezen uit een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor de ochtend, middag en avond. De leerlingen en hun begeleiders keken hun ogen uit in de diverse musea. Rondleiders raken steeds beter ingespeeld op groepen middelbare scholieren, de leerlingen worden er meer bij betrokken.

 

De mensen en de wensen in de Gouden Eeuw zijn niet zo heel anders dan die van nu. Een groot huis, mooie kleding en sieraden, bedienden, grote tuin, rijkelijk eten en drinken. Je maakte in de Gouden Eeuw ook indruk als je veel kennis had en een goed verhaal kon vertellen. En  kunstvoorwerpen vormden vaak een aanleiding voor een mooi verhaal.

 

's Avonds gingen de leerlingen en de docenten naar toneel, theater, musical, opera, cabaret, muziek. Een groepje leerlingen in Amsterdam was in Paradiso waar een gelegenheidsorkest zangers begeleidden. Ze hoorden meest wonderlijke combinaties van instrumenten o.a. harp,  hoorn, bassaxofoon, gitaar maar ook een instrument als een Theorbe. Dat bleek een luit met een heel lange hals te zijn. Het enthousiasme van muzikanten en zangers trok de hele zaal mee. We zaten bijna in de muziek en we konden achteraf een praatje met ze maken.

 

Cultuur is ook in de stad rondlopen en genieten van de verschillende mensen .... o kijk iemand  met blauw haar. De Gouden Eeuw zien in de huizen waar je langs loopt . En het besef dat mode in de grote stad toch iets anders is dan mode in een kleine stad. Het waren hele geslaagde en boeiende CKV-excursies.