nieuws > archief > eervolle vermelding pws
Eervolle vermelding PWS

Eervolle vermelding PWS

31 mei 2015 14:20

De KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) Onderwijsprijs is bedoeld voor werkstukken met een wetenschappelijke opzet, gebaseerd op zelfstandig onderzoek. Originaliteit, de kwaliteit van de onderzoeksopzet en de uitwerking van de resultaten en de conclusie zijn belangrijke criteria.

Mw. Vingerling (docent biologie) heeft een paar maanden geleden het profielwerkstuk van Anneloes Viergever en Ester van Leeuwen, ingestuurd voor de KNAW onderwijsprijs. Het PWS is door mw. Vingerling en dhr. Jacobs (docent natuurkunde) beoordeeld met een 9. Het onderwerp was het ontwerpen van een Skinnerbox waarin een konijn onderworpen werd aan het leerproces. 

Zaterdag was op de site van KNAW te lezen dat Anneloes en Ester zijn genomineerd voor de KNAW prijs. Helaas hebben ze niet gewonnen. Maar wel een eervolle vermelding op de site: http://www.knawonderwijsprijs.nl/winnaars/winnaars-2015/genomineerd 

In totaal hebben er 414 werkstukken mee gedaan van 180 scholen uit Nederland. Het werkstuk van Anneloes en Ester hoort bij de beste ingezonden werkstukken.Een hele prestatie van de dames! Zeker gezien het feit dat er relatief veel werkstukken van (Tech) gymnasia in de top staan vermeld.

Mw. Vingerling, Anneloes en Ester van harte gefeliciteerd!