nieuws > archief > project vwo 3 met de wur
Project VWO 3 met de WUR

Project VWO 3 met de WUR

10 juni 2015 09:15

Onder begeleiding van dhr. Berg (docent scheikunde) hebben 14 leerlingen van VWO 3 een project gedaan in samenwerking met de WUR. De opdracht die ze kregen was het ontwikkelen van een drankje speciaal voor ouderen. De aftrap en de startbijeenkomst van dit project was op 2 maart jl.. Maandag 8 juni presenteerden drie groepen van het Rembrandt College hun resultaten.

 

Docent mw. Goedhart van de WUR en student Monica Mars gaven feedback en kozen de winnaar.

 

De leerlingen hebben onderzoek gedaan naar de oudere mens en naar het belang van bepaalde voedingsstoffen voor ouderen. Ze hebben interviews afgenomen en gevraagd naar hun favoriete drankjes. Vervolgens zijn er plannen van eisen opgesteld en dranken ontwikkeld. Ook zijn er sensorische testen afgenomen die gepresenteerd werden in een spider plot.

 

De drankjes zijn voorzien van een naam, een zelfgemaakt etiket, uitgebreide productinformatie en reclame om het drankje aan de (oudere) mens te brengen. Op de foto (in het volgende bericht van de app) staan de vijf dames die met de eer gingen strijken en een WUR-mok kregen. Het was indrukwekkend om te zien en te horen hoe hard er gewerkt is en hoe goed ze de kritische vragen van de jury konden beantwoorden. Leerlingen en dhr. Berg bedankt!