nieuws > archief > topprestaties bij de kangoeroewedstrijd
Topprestaties bij de Kangoeroewedstrijd

Topprestaties bij de Kangoeroewedstrijd

15 juni 2015 21:26

De leerlingen van VWO1 en VWO2 hebben donderdag 19 maart jl. deelgenomen aan de Kangoeroe-wiskundewedstrijd. Bij deze wedstrijd krijgen de leerlingen op hun niveau (wiz-Brain) een groot aantal opgaven voorgelegd. De aard van de opgaven is wezenlijk anders dan de "schoolwiskunde" en vraagt veel van de wiskundige creativiteit. Een prachtige uitdaging, zeker voor onze VWO-leerlingen.

 

Vanuit de Olympische gedachte "Deelnemen is belangrijker dan winnen " hebben de leerlingen vol enthousiasme 90 minuten keihard geblokt. Vorige week zijn de uitslagen binnengekomen en daarbij bleek dat we een aantal toppers hebben. Een aantal leerlingen scoorde meer dan 90% wat betekent dat ze tot de beste 10% van de Nederlandse deelnemers behoren. Aan de beste leerlingen per klas zijn prijzen uitgereikt.

 

De grote verrassing is Esther Geurken uit V2A. Esther scoorde 99,5% en hoort daarmee tot de beste 100 leerlingen van Nederland in haar categorie. Dit levert Esther deelname op aan de junior-wiskunde-Olympiade. Deze Olympiade vindt op 3 oktober plaats aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Esther is zeker van plan daaraan deel te nemen. Verder ontving zij vrijkaartjes voor Nemo en een jaarabonnement op een junior-wetenschappelijk tijdschrift. Een resultaat om trots op te zijn. Op de foto de trotse winnares.

Tenslotte: dank aan dhr. Wieleman als motor achter de organisatie.

Op naar volgend jaar.