nieuws > archief > 29 juni t2 leerlingen getraind tot schoolsteward
29 juni T2 leerlingen getraind tot schoolsteward

29 juni T2 leerlingen getraind tot schoolsteward

29 juni 2016 20:58

Onze school is er voor de leerlingen. Het is een omgeving die hen helpt om te leren voor later. In dat leren hoort in onze ogen ook verantwoordelijkheid nemen voor de omgeving en voor elkaar. We mogen samen trots zijn op twee schone en veilige schoolgebouwen.

Om die reden werken wij met “Schoolstewards”; leerlingen van leerjaar 3 surveilleren in de pauze in de aula, de gangen en buiten en spreken waar nodig andere leerlingen aan op hun gedrag. Ze vragen leerlingen vriendelijk om hun afval op te ruimen. Dit aanspreken gebeurt vanuit het principe van gelijkwaardigheid en de toon is positief. Stewards zijn dus geen strenge beveiligers of “boemannen”, maar eerder een soort van gastheer en gastvrouw van de school. Er zijn schoolstewards op de Rembrandtlaan maar ook op de Villa.

Alle leerlingen hebben een basistraining gehad waarin het principe van de schoolstewards is uitgelegd.

De leerlingen van de jaarlaag die steward zijn na de zomervakantie, volgden vandaag een speciale schoolstewardtraining. Vandaag was de training voor de T2-klassen op de Villa. Volgende week is de training voor de leerlingen uit B2 en V2 op de RBL.