nieuws > archief > warme maar zeer geslaagde sportweek
Warme maar zeer geslaagde sportweek

Warme maar zeer geslaagde sportweek

7 juli 2015 21:40

Maandag 29 juni : Softbaltoernooi leerjaar 3

Op de eerste dag in de activiteitenweek stond het softbaltoernooi voor leerjaar drie gepland. s’ Ochtends  streden 12 teams uit de klassen V3B, H3E, H3D en T3F tegen elkaar. Voor de middag waren dat 12 teams uit de klassen T3J, T3G, V3A, T3H en H3C. In de hitte, vol in de zon en op het warme kunstgrasveld werden er prachtige wedstrijden gespeeld. Mooie homeruns werden er geslagen en door slimme keuzes tegen-standers uitgemaakt. Nadat elk team vijf poulewedstrijden had gespeeld, speelden de winnaars uit beide poules in de finale voor de winst. s ‘Ochtends won het team bestaande uit leerlingen van V3B en s’ middags waren het leerlingen uit H3C die met de winst ervandoor gingen.

Winnaars ochtendgroep:  Eloy Reulen, Fay Bouman, Julia Duijts, Luuk van der Meer, Lisa Rijpma, Raoul Hardeman, Rianne Veldhuis, Zela Aveling.
Winnaars middaggroep: May Bendeler, Fleur Bijvoet, Matthijs van Bochove, Annabel Brugman, Pepijn van Daalen, Raoul Hoven, Sabine van Nieuwamerongen, Merijn Ruijs, Pepijn van der Wissel

Dinsdag 30 juni: Spelsportdag klas 1

Dit jaar lieten we ons niet afbluffen door het weer. Gewapend met petjes, zonnebrand en veel water stonden er 120 leerlingen aan de start van het sporttoernooi. In teams streden de klassen tegen elkaar bij voetbal, hockey, volleybal, frisbee, touwtrekken, tafeltennis, volleybal, kan jam en de quiz. De collega’s werden geïnstrueerd over de spelregels en daar klonk het eerste startsignaal. Na 10 rondes, liters waters en veel zweet werden de winnaars van de ochtend bekend. Alle leerlingen kregen een ijsje, hiervoor hebben we half Veenendaal afgereden, we waren niet de enige die zin hadden in een ijsje.

Na een uitgebreide lunch werd de middaggroep ontvangen. Wederom 120 leerlingen die al lekker opgewarmd waren. De temperatuur steeg en de rondes werden iets ingekort. Ook hier kwam er na 10 rondes een team als winnaar naar voren, dachten we. Er bleek een tweede team met evenveel punten te zijn. Onderling resultaat leverde geen verschil op en dus een gedeelde eerste plaats.

Woensdag 1 juli: Voetbaltoernooi B2/V2

In verband met de hitte hadden we ervoor gekozen om het voetbaltoernooi binnen in de zaal te laten plaatsvinden. Zowel collega’s als leerlingen waren erg te spreken over deze keuze. Het speelschema werd wat ingekort en er stonden jerrycans met limonade en water klaar voor de leerlingen. s’  Ochtends  streden 16 teams uit de klassen V2A, B2E en B2D tegen elkaar. Voor de middag waren dat 16 teams uit de klassen V2B, B2C en B2F. Op kleine veldjes werd er “drie tegen drie” gespeeld. Voordelen hiervan waren dat alle leerlingen bij het spel betrokken werden en dat teams tijdens wedstrijden door konden wisselen van spelers.  Zo waren er genoeg rust momenten tijdens het sporten.

Donderdag 2 juli: Floorballtoernooi Havo 4

Op de donderdag stond voor HAVO 4 het floorball op het programma. In de ochtendgroep speelde de klassen H4c, H4d en H4e een onderling toernooi en in de middag de klassen H4f en H4g. Via de vereniging uit Rhenen hebben we officiële boarding en sticks kunnen lenen om het toernooi zo echt mogelijk te maken. In verschillende poules werd er ondanks de warmte fanatiek en sportief gespeeld. Na de poulefase volgde de finale rondes waar de uiteindelijke winnaars van het toernooi bekend werden.

Vrijdag 3 juli: Floorballtoernooi VWO 4 / VWO 5

Op de laatste dag van de sportweek was er ook voor VWO 4 en VWO 5 een floorballtoernooi. In 3 poules werd er gestreden om de eerste plek in de poule die recht gaf op de finale poule. Ook door de VWO leerlingen werd er fanatiek en op het randje gespeeld om in de warmte de overwinning uit het vuur te slepen, soms met discussie, soms met enig geluk of soms met pech werden er wedstijden gewonnen of verloren. Een geslaagd toernooi met de uiteindelijke winnaars uit klas V4A; Daud, Jarno, Sanne, Fabienne, Rebecca en Anne.

De sportiviteitsprijs ging naar Yasmine, Chaja, Joske en Faridoun uit V5B.De uiteindelijke winnaars speelden nog een wedstrijd tegen het docententeam. Deze werd overtuigend gewonnen door de docenten.

We willen alle collega's die geholpen hebben tijdens de sportweek heel erg bedanken voor jullie enthousiasme en inzet tijdens de sportdagen!