nieuws > archief > i-uur mountainbiken van start
I-uur Mountainbiken van start

I-uur Mountainbiken van start

27 september 2015 13:18

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe mountainbikes voor het i-uur mountainbiken afgeleverd. Prachtig van kleurstelling (zwart, wit en rood!) en helemaal glanzend! Dat zal wel snel veranderen als de leerlingen uit klas 2 er mee het bos in gaan en door de modder heen gaan baggeren.

 

Wat houdt het i-uur mountainbiken in?

Mountainbiken is een fantastische sport. En je ziet ook nog eens wat van de natuur. Tijdens de eerste lessen is er onder andere aandacht voor veilig remmen en op de juiste manier schakelen. In de daarop volgende lessen komen bochtentechniek, balans, klimmen en dalen aan bod. Je hoeft echt niet over een top conditie te beschikken of een ervaren mountainbiker te zijn. Het is juist de bedoeling dat je door dit I-uur conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken aanleert of zelfs verbeterd. Beschik je hier wel over dan worden je techniek en conditie alleen maar beter.

Op de foto drie bovenbouwleerlingen die het maar wat jammer vinden dat zijn niet aan dit i-uur mogen deelnemen. Hun kleding is helaas niet echt geschikt voor dit i-uur! :-)