nieuws > archief > geslaagde bergrace by night
GESLAAGDE Bergrace by night

GESLAAGDE Bergrace by night

8 november 2015 16:43

Vrijdagavond 6 november was het dan zover. Na 6 weken trainen sloten 39 leerlingen en 8 collega`s het project s(c)oolrunning af door deel te nemen aan de Bergrace by night. De deelnemers verzamelden zich bij zwembad de Vallei. Met pendelbussen werden de deelnemers vervolgens naar Wageningen gebracht. Na een uurtje wachten werd er in het donker gestart voor de 5,7 kilometer. De loop ging in het donker door het buitengebied tussen Wageningen en Rhenen.

Er stond een stevige wind. Gelukkig stonden er onderweg vuurkorven en werden de deelnemers aangemoedigd door de mensen langs de route. De wedstrijd eindigde traditiegetrouw op de Grebbeberg bij het restaurant van dierentuin Ouwehands. Voordat de deelnemers daar waren moest er eerst nog een pittige klim worden gelopen. Er stonden honderden kaarsjes langs de route omhoog. Zo ontstond een gezellige sfeer en had men nog wat zicht in het donkere bos. 

Bij de finish werd iedereen opgewacht door mw. Van Dinteren en mw. Goedhart, zij waren goed herkenbaar met de verlichte Rembrandt-vlag en eend. Ht was fijn dat er veel ouders waren komen kijken en zij namen na afloop hun vermoeide maar trotse kinderen weer mee naar huis. Zodoende was de bus terug naar Veenendaal bijna leeg. De laatste tien leerlingen werden om 23.15 uur door hun ouders bij het zwembad in Veenendaal opgehaald. Het was een zeer geslaagde avond met veel trotse gezichten en leuke verhalen.

Goed gedaan leerlingen en docenten!