nieuws > archief > excursie naar parijs afgezegd
Excursie naar PARIJS afgezegd

Excursie naar PARIJS afgezegd

14 november 2015 11:41

In verband met de gebeurtenissen in Parijs vrijdag 13 november heeft de schoolleiding van het Rembrandt College besloten de internationale excursie naar Parijs niet door te laten gaan. Ouders en leerlingen worden geïnformeerd via de mail en via It's learning.

Het Rembrandt College heeft jaarlijkse meerdaagse excursies. Deze week zouden de leerlingen uit V5 en H5 vertrekken naar Parijs, Londen en Berlijn. Deze excursies staan in het teken van “ontmoeten”. De andere cultuur, de kunst, het leven.

De schoolleiding acht naar aanleiding van de gebeurtenissen op 13 november het risico te groot om leerlingen en medewerkers op dit moment naar Parijs te laten gaan. “Ik zou mijn eigen kinderen ook niet laten gaan” geeft rector de Grunt aan.

De schoolleiding overweegt of en op welke manier er een vervangend programma kan worden aangeboden. Het zal moeilijk zijn om op zo korte termijn een goed vervangend programma te maken voor deze leerlingen. De excursie heeft een inhoudelijke waarde voor de talen en de andere vakken en die plak je niet zomaar in de lessen. Misschien is er een mogelijkheid om de excursie op een later tijdstip doorgaan.

Laten we voorop stellen dat het een enorme teleurstelling is voor de leerlingen en hun begeleiders die zich enorm verheugd hebben op deze reis, maar dat weegt absoluut niet op tegen het enorme verdriet en de angst van de mensen in Parijs.

De komende week zullen mentoren en de collega’s van de ondersteuning op school extra alert zijn op leerlingen die met vragen zitten.