nieuws > archief > schuttingproject -deel1-
SCHUTTINGPROJECT -deel1-

SCHUTTINGPROJECT -deel1-

16 november 2015 17:21

Vanmiddag is in de stromende regen het "Schuttingproject" tegenover het gemeentehuis officieel geopend. Vier scholen uit Veenendaal hebben kunstwerken gemaakt.

We zijn heel trots op onze Vmbo 3 leerlingen die prachtige foto's hebben gemaakt van klasgenoten.
Dit in de stijl van JR (zie toelichting hieronder) de Franse "straatfotograaf" die mensen uit achterstandswijken vrolijk op de foto zet en die sterk uitvergroot 's nachts op muren" wildplakt". Kunst zichtbaar voor iedereen!
Wethouder mw. Hollander, onthulde de foto van Kim die door Emma is gefotografeerd. De dames werden kort geïnterviewd. Dit alles afgewisseld door drie gedichten die de Veenendaalse stadsdichter Joyce Willemse bijpassend heeft geschreven. Aansluitend nog een drankje in het gemeentehuis.

Mooi werk van de T3 leerlingen en hun docenten (mw. Swart en mw. Lu),

 

N.B. JR (22 februari 1983) zijn de initialen van een Franse fotograaf en beeldend kunstenaar wiens precieze identiteit niet bekend is.Hij heeft zichzelf omschreven als "photograffeur".Hij 'wildplakt' zwart-witportretten van monumentaal formaat op gebouwen, op een wijze die lijkt op hoe een graffiti-artiest zich de openbare ruimte toe-eigent. Hij stelt dat de straat "de grootste kunstgalerie ter wereld" is.